Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι οπαδοί τού Παναθηναϊκού τις εξελίξεις στο Τριφύλλι, καθώς η ομάδα έφερε τον Λορέντζο Μπράουν στην Ελλάδα, κράτησε τον Κέντρικ Ναν και το μόνο που μένει τώρα είναι να κλείσει και ένα 5άρι που θα έρθει και θα συμπληρώσει τη θέση πίσω από τον Ματίας Λεσόρ.

Ο ψηλός τού Παναθηναϊκού ήταν φέτος, αναμφίβολα, ο καλύτερος στην Ευρωλίγκα άρα αυτό που χρειάζεται κάτω από τα καλάθια είναι υποστήριξη, με κάποιον που δεν θα έχει πρόβλημα να βλέπει τον Λεσόρ να μένει για 30 λεπτά στο παρκέ. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα θέλει ο Εργκίν Αταμάν, οι Πράσινοι θα κινηθούν για έναν ψηλο που δεν έχει τα στοιχεία του Λεσόρ, αλλα θα τον συμπληρώνει: Θα έχει καλό μακρινό σουτ, άρα θα ανοίγει το παιχνίδι τής ομάδας του στο παρκέ.

Πότε θα έρθει αυτός ο παίκτης; Με δεδομένο ότι στην ομάδα παρέμεινε ο Μπαλτσερόφσκι, ο Παναθηναϊκός δεν βιάζεται καθόλου - Μπορεί να τον φέρει και μέσα στον Σεπτέμβριο, μπορεί και μέσα στον Οκτώβριο! Το ρόστερ, αριθμητικά τουλάχιστον, είναι μια χαρά στους ψηλούς της.

Από πού θα έρθει; Το πιθανότερο σενάριο είναι από το ΝΒΑ, καθώς υπάρχουν λαβράκια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού που ταιριάζουν στο μπάσκετ του Αταμάν! Μάλιστα, ακριβώς επειδή ο Τούρκος δεν θέλει ένα δεινόσαυρο κάτω από το καλάθι, πολύ εύκολα μπορεί να έρθει ένα καλό 4άρι που να ακουμπάει και στη θέση 5! Όχι για να παίζει ως 4άρι, αλλά για να παίζει ως 5άρι ακόμα κι αν είναι 4άρι!

Υπάρχει τέτοιος παίκτης διαθέσιμος; Από αυτούς που είναι free agent στο ΝΒΑ τώρα, κρατήστε το όνομα του Τζέι Τι Θορ, 21 ετών, με θητεία στους Χόρνετς, καλό άλμα και σουτ. Τον είδαμε και με την ομάδα τού Νότιου Σουδάν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απέδειξε ότι έχει μέλλον μπροστα του. Ίσως όχι (ακόμα) στο ΝΒΑ, αλλά αν έρθει στην Ευρωλίγκα σε ηλικία 21-22 ετών, μπορεί να επιστρέψει σε μια-δύο σεζόν και να μείνει για πάντα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να του ανοίξει αυτή την πόρτα; Από τον Ποκουσέφσκι, πάντως, περισσότερες πιθανότητες έχει να έρθει στην Ελλάδα...