Άνετοι και ωραίοι είναι στον Παναθηναϊκό το φετινό καλοκαίρι, ήρεμοι, καθώς η ομάδα δεν έχει κανέναν λόγο για να αγχωθεί. Τελείωσε τη σεζόν στην κορυφή τής Ευρώπης και της Ελλάδας, έραψε το έβδομο αστέρι στη φανέλα της και έχει αξιοζήλευτη πληρότητα στο ρόστερ.

Προφανώς χρειάζεται να πάρει έναν ακόμα ψηλό, έναν παίκτη που να ακουμπάει στη θέση 5 αλλά ίσως να είναι και 4άρι, σε κάθε περίπτωση έναν ψηλό για να συμπληρώσει τη θέση κάτω από το καλάθι με τους Λεσόρ και Κώστα Αντετοκούνμπο και να μπορεί να σουτάρει καλά από μακριά.

Αλλά για αυτόν υπάρχει χρόνος, δεδομένου ότι η θέση έχει αριθμητική πληρότητα από τη στιγμή που (μέχρι στιγμής) δεν έχει παραχωρηθεί δανεικός ο Μπαλτσερόφσκι.

Οι Πράσινοι, μάλιστα, έφεραν νωρίς-νωρίς και τον Λορέντζο Μπράουν για να γεμίσουν τη θέση του γκαρντ, κι αυτό που περίμεναν ήταν να περάσει η 15η Ιουλίου για να φιξαριστεί ότι θα συνεχίσει κανονικά στην ομάδα ο Κέντρικ Ναν. Μέχρι να λήξει, δηλαδή, το ΝΒΑ out που υπήρχε στο συμβόλαιό του, καθώς ο Αμερικανός άσος αποδείχτηκε λίρα 100 για τον Παναθηναϊκό.

Οι Πράσινοι, βέβαια, ήταν σε κάθε περίπτωση έτοιμοι ακόμα κι αν προέκυπτε πρόβλημα με την παραμονή του Ναν, καθώς αυτό ξέρει να κάνει καλα ένας τεράστιος αθλητικός οργανισμός όπως είναι ο Παναθηναϊκός: Να προχωράει μπροστά.

Το Τριφύλλι, άλλωστε, είναι σούπερ ελκυστικός προορισμός από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άνοιξε ξανά τις κάνουλες για να τρέξουν τα λεφτά, ενώ η ομάδα αγωνιστικά είναι σε σούπερ κατάσταση και, το κυριότερο, πρωταθλήτρια Ευρώπης. Με αποτέλεσμα να προταθούν στους Πράσινους κάποιες πολύ αξιόλογες περιπτώσεις γκαρντ από το ΝΒΑ, που θα μπορούσαν, αν ερχόντουσαν στην Ευρώπη, να έκαναν άνετα τη διαφορά.

Αμερικανοί που θα μπορούσαν να μπουν στα παπούτσια του Ναν, αν και είναι γεγονός ότι ο Κέντρικ δεν είναι μόνο εξαιρετικός σουτέρ και προσωπικότητα, αλλά προσαρμόστηκε και πολύ γρήγορα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με αποτέλεσμα να αποδώσει τα μέγιστα.

Δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις τύπου Φουρνιέ, που είναι μεν σουτέρ του θανάτου αλλά είναι Γάλλος - Αλλά σε Αμερικανούς που ξέρουν το basketball με τον δικό τους τρόπο, φουλ επιθετικό, ανατρεπτικό, με μεγάλα σκορ και δύσκολα σουτ. Ποιος είναι τέτοιος παίκτης; Ο Λόνι Γουόκερ, που κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά πέρσι με τους Σπερς είχε 9,7 πόντους μέσο όρο στο ΝΒΑ. Τέθηκε στα υπόψιν του Παναθηναϊκού (όπως και του Ολυμπιακού!) ως μια λύση που θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Ναν.

Και ο Ντένις Σμιθ ανήκει στην ίδια κατηγορία, που πέρσι είχε 6,6 πόντους στο ΝΒΑ και θα μπορούσε να έρθει και να κάνει τη διαφορά, αν και ξεκάθαρα ο παίκτης που έθεσαν στα υπόψιν τού Παναθηναϊκού και έχει potential Ναν (άρα οι Πράσινοι θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβρη για να δουν αν υπήρχε πραγματική προοπτική για να έρθει στην Ελλάδα), ήταν ο Τάλεν Χόρτον Τάκερ.

Ο 23χρονος άσος είχε 10.1 πόντους μ.ο. πέρσι με τους Τζαζ, είναι free agent αλλά θα ήθελε βαρβάτο συμβόλαιο για 8 μήνες (αν υποθέσουμε ότι θα ερχόταν τον Οκτώβρη στην Ευρώπη), ίσως και πάνω από 3 εκατ. δολάρια "καθαρά" και χωρίς τα μπόνους επίτευξης στόχων.