Ο Παναθηναϊκός μετράει κι αυτός αντίστροφα για το ξεκίνημα μίας χρονιάς, που αναμένεται να είναι συγκλονιστική. Υπάρχει το «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καλλιμάρμαρο, υπάρχει ένα ΟΑΚΑ, που θα μοιάζει με γήπεδο ΝΒΑ, υπάρχει πάνω από όλα η ομάδα, η οποία θα τα δώσει όλα προκειμένου να έχει νέες επιτυχίες: να πάρει, δηλαδή, ένα ακόμη πρωτάθλημα και την όγδοη Ευρωλίγκα.

Το ρόστερ έχει σχεδόν συμπληρωθεί και μένει μία ακόμη κίνηση προκειμένου άπαντες να είναι ήρεμοι για τη νέα σεζόν.

Ο Εργκίν Αταμάν αποκάλυψε το όνομα του Ομέρ Γιουρτσεβέν, του Τούρκου πάουερ-φόργουορντ, που έπαιζε στους Γιούτα Τζαζ. Ο Τούρκος προπονητής δεν είπε ότι θα τον πάρει σίγουρα, είπε ότι του αρέσει. Και είναι λογικό να του αρέσει από την στιγμή, που παίζει μέσα και έξω από το καλάθι, είναι αποτελεσματικός στο πικ εν ρολ, ενώ μπορεί να σουτάρει με άνεση από το τρίποντο. Και είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι είναι συμπατριώτες. Συνεννοούνται, δηλαδή, σε ένα δευτερόλεπτο για το οποιοδήποτε θέμα.

Σε κάποιους φιλάθλους του Παναθηναϊκού το όνομα του Γιουρτσεβέν άρεσε, κάποιοι άλλοι περίμεναν πιο φανταχτερή περίπτωση.

Ποια μπορεί να είναι αυτή η πιο φανταχτερή περίπτωση;

Ο Λετονός Ντάβις Μπέρτανς. Είναι πιο έτοιμος και πιο καλός παίκτης από τον Γιουρτσεβέν. Μόνο, που μπορεί να παίξει «4», όχι «5». Και ο Παναθηναϊκός θέλει παίκτη που να καλύπτει και τις δύο θέσεις. Συν τοις άλλοις ο Μπέρτανς συνεχίζει να ψάχνει πρόταση από το ΝΒΑ και δεν αποκλείεται να την βρει στα 32 του χρόνια.

Ο Ιταλός Ντανίλο Γκαλινάρι είναι επίσης πολύ μεγάλο όνομα. Είναι, όμως, 36 ετών και τα πολύ καλά του χρόνια είναι πίσω. Και έχει και το θέμα του Μπέρτανς. Δεν μπορεί να παίξει στο «5».

Συν τοις άλλοις ο Γιουρτσεβέν ταιριάζει και στους χρόνους του Παναθηναϊκού υπό την έννοια ότι δεν είναι ένας παίκτης, που θα θέλει να παίζει 30 λεπτά. Με 12-16 λεπτά στην Ευρωλίγκα θα είναι ικανοποιημένος και την ίδια ώρα ίσως υπάρξει και μετακίνηση του Χουάντσο Χερνανγκόμεθ στο «3» για κάποια λεπτά και σε κάποια σχήματα.

Ο Παναθηναϊκός είναι στον τέλειο δρόμο, δεν αγχώνεται και θα κλείσει το ρόστερ του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προετοιμαζόμενος έτσι για μία ακόμη ιστορική χρονιά.