Συναγερμός σήμανε στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού τις τελευταίες ώρες, καθώς ο Εργκίν Αταμάν αποκάλυψε ποιος είναι ο εκλεκτός του για την ενίσχυση της θέσης κάτω από το καλάθι: Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν, σέντερ με 2.12μ. ύψος, που από το 2021 παίζει στο ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ και Γιούτα Τζαζ.

Ο Τούρκος άσος είναι ο εκλεκτός του προπονητή των Πράσινων και το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Τόλη Κοτζιά, που γνωρίζει άριστα το μπάσκετ και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, προκειμένου να σχολιάσει μέσω του sportdog την επιλογή του Παναθηναϊκού.

"Από τους free agent του ΝΒΑ και γενικα από τους διαθέσιμους παίκτες της αγοράς, ο Γιουρτσεβέν είναι αυτός που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ως προτεραιότητα ο Αταμάν: Δηλαδή είναι παιδί που μπορεί να παίξει και πιν εν ρολ, να μπορεί να παίξει κάτω από το καλάθι και να μπορεί να σουτάρει και την μπάλα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Είναι πολύ καλός ριμπάουντερ. Δεν είναι παιδί που θα απαιτήσει χρόνο συμμετοχής, ο προπονητής δεν θέλει να κεπαλώσει τους άλλους, τον Μήτογλου, τον Χουάντσο, τον Λεσόρ  που και του χρονου θέλει να παίζει πάνω από 30 λεπτά. Άρα ταιριάζει και στους χρόνους που έχει θέσει".

Η σχέση του με τον Αταμάν ποια είναι; 

"Είχε δημιουργηθεί ένα θέμα παλιά με τον Αταμάν, αλλά και με τον Ομπράντοβιτς. Αλλά έχει ξεπεραστεί με τον Αταμάν το θέμα, για αυτό τον έχει στη λίστα του.

Ταιριάζει στο σχέδιο του Αταμάν;

"Είναι παίκτης που ταιριάζει μέσα-έξω, σουτάρει την μπάλα, είναι ευκίνητος, είναι στο πικ εν ρολ πολύ καλός και με πολύ καλά τελειώματα. Όπως και να έχει είναι παίκτης που μιλάει στη γλώσσα του Αταμάν, θα αφομοιώσει πιο εύκολα αυτά που θέλει να του πει. Γενικώς αν τον πάρει ο Παναθηναϊκός είναι καλό όνομα - Όχι σούπερ ουάου όνομα. Αν του καθόταν σούπερ ουάου όνομα, θα το έβλεπε. Αλλά είναι και τι σου δίνει η αγορά".

Οπότε φέρνει ηρεμία οριστικά στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού ο Γιουρτσεβέν;

"Οι φίλοι του Παναθηναϊκού αναρωτιούνται, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης, φτιάχνει γήπεδο-παλάτι, υπάρχουν πάρα πολλά λεφτά πλέον στην ΚΑΕ. Το πρώτο που πρέπει να σε νοιάζει όταν είσαι σε αυτή την ομάδα, είναι τι διοίκηση έχει. Τα υπολοιπα τα βρίσκεις. Ο Γιαννακόπουλος είναι τεράστια εγγύηση για τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά χρήματα: Δεν σου κάνει ένας παίκτης; Αλλάζει ο παίκτης".