Ο Πάτι Μιλς εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του -και- στους Ολυμπιακούς αγώνες, κάτι, που του ανανέωσε την παρουσία στο ΝΒΑ. Εκεί βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά πέρυσι με Χοκς και Χιτ έπαιξε ελάχιστα. Με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ζωηρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα βρει νέο συμβόλαιο στο ΝΒΑ στα 36 του χρόνια. Μάλιστα άρχισαν να αναπτύσσονται και σενάρια για ερχομό του στην Ευρώπη.

Οι εμφανίσεις, όμως, που έκανε στην Γαλλία του έδωσαν νέο συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Θα παίξει του χρόνου στους Γιούτα Τζαζ, ελπίζοντας σε ακόμη καλύτερα πράγματα.

Ο Μιλς δεν έρχεται, λοιπόν, στην Ευρώπη, ήδη, όμως, έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες από το ΝΒΑ και αναμένεται να έρθουν κι άλλοι.

Κατ’ αρχάς είναι πιθανό να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού ο Ομέρ Γιουρτσεβέν. Μετά από την παρουσία του σε Χιτ και Τζαζ ο Τούρκος σέντερ είναι στο μυαλό του Εργκίν Αταμάν και δεν αποκλείεται να γίνει ο γάμος, κάτι, που θα ανεβάσει πολύ την ποιότητα του επτάστερου.

Μπορεί να έρθουν, όμως, ακόμη μεγαλύτερα ονόματα από τον Γιουρτσεβέν. Όπως ο Εβάν Φουρνιέ και ο Τσεντί Οσμάν. Αμφότεροι ψάχνουν τρόπο να ανανεώσουν την παρουσία τους στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχουν καταφέρει. Ομάδες της Ευρωλίγκας τους έχουν κάνει προτάσεις, αλλά τόσο ο Γάλλος όσο και ο Τούρκος είναι κολλημένοι με το ΝΒΑ και θέλουν να μείνουν εκεί. Αν περάσει, όμως, ο χρόνος και δεν βρουν αυτό, που θέλουν, τότε μάλλον θα τους ξαναδούμε από τα μέρη μας.

Ο Φουρνιέ είχε παίξει κάποτε στην Πουατιέ και ο Οσμάν στην Εφές.

Το επίπεδο στην Ευρωλίγκα έχει ανέβει πολύ καθώς δεν είναι μόνο ότι έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες από το ΝΒΑ και μεταξύ άλλων επέστρεψε και ο Σάσα Βεζένκοφ. Είναι κι ότι τον αντίθετο δρόμο πήραν μόλις δύο παίκτες μέχρι στιγμής, ο Ντοζίερ της Παρτίζαν, που πήγε στους Τίμπεργουλβς, και ο Τόπιτς του Ερυθρού Αστέρα, που θα συνεχίσει την καριέρα του μόλις αποθεραπευθεί στους Θάντερ.

Πέρυσι είχε γίνει ζημιά όταν έφυγαν ο Μίσιτς και ο Βεζένκοφ για το ΝΒΑ. Τώρα, όμως, έχουν φτιάξει πάρα πολύ τα πράγματα και ανυπομονούμε να δούμε μία ακόμη σούπερ Ευρωλίγκα. Με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτησή της.