Κλεισμένο φαίνεται ότι είναι το ρόστερ του Ολυμπιακού, καθώς παρά τα όσα ακούγονται δεξιά και αριστερά για την πιθανότητα να φύγει κάποιος από τους ψηλούς των Ερυθρόλευκων μετά την έλευση του Σάσα Βεζένκοφ, πολύ-πολύ δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο.

Για παράδειγμα στο επίκεντρο έχει βρεθεί η περίπτωση του Πετρούσεφ, που υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ερυθρό Αστέρα (και για κάποιους και από τον Παναθηναϊκό!), αλλά δεν υπάρχει περίπτωση ο Γιώργος Μπαρτζώκας να τον αφήσει να φύγει. Παίζει τόσο στο 4 όσο και στο 5, ο μοναδικός που το κάνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού, και σε μια σεζόν που οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας και να βρεθούν ξανά στο F4 της Ευρωλίγκας, δεν μπορεί ένας παίκτης με το ταλέντο του Πετρούσεφ να φύγει!

Βέβαια είναι κλειστός ο χρόνος στη θέση 4, αφού ο Βεζένκοφ αναμένεται να παίζει 35 λεπτά, αλλα έστω αυτά τα 5 λεπτά που θα "ανοίξουν" εκεί, συν τα άλλα 5-10 που θα ανοίξουν στη θέση 5 (Φαλ και Μιλουτίνοφ έχουν βαριά κορμιά και χρειάζονται διαχείριση στην πορεία της χρονιάς), μπορεί να δώσουν η λύση. Δεν ισχύει το ίδιο, βέβαια, για τον Ράιτ που ήρθε από την Τουρκία με 300.000-400.000 ευρώ συμβόλαιο και απέδειξε ότι είναι ψηλός Ευρωλίγκας, αλλά μένει να δούμε τι θα σκεφτεί ο Μπαρτζώκας.

Στους ψηλούς δεν υπάρχει θέμα λοιπόν (εκτός αν φύγει δανεικός ο Ράιτ). Στους κοντούς, όμως, τι θα γίνει; Καθώς όπως αποκαλύψαμε υπάρχει θέμα με την παραμονή ή όχι του ΜακΚίσκ στην ομάδα. Γιατί συζητιέται ότι Ολυμπιακός έχει ανοιχτές τις κεραίες του στις ΗΠΑ. Και εκεί υπάρχουν καλές και ρεαλιστικές λύσεις για την αναβάθμιση της θέσης. Εξετάστηκε το όνομα του Λόνι Γουόκερ, που έφυγε από τους Σπερς αλλά τελικά βρήκε συμβόλαιο για έναν χρόνο στους Νετς, αλλά και ο Ντένις Σμιθ Τζούνιορ που δεν έχει μέλλον τους Νετς. Λύση που αρέσει στον Μπαρτζώκα είναι και ο Τζόρνταν Γκούντγουιν που είναι διαθέσιμος από τους Γκρίζλις.

Εμείς θα συμβουλεύσουμε να κρατήσετε μια άκρη του μυαλού σας και τον Τζάστιν Χόλιντεϊ, που επίσης είναι στα μέτρα των Αμερικανών που έρχονται στην Ευρωλίγκα. Με καλό συμβόλαιο μεν, αλλά έρχονται στην Ευρώπη.