Ο Ολυμπιακός έχει διαμηνύσει από την μέρα, που παρουσίασε επίσημα τον Σάσα Βεζένκοφ ότι δεν θα κάνει άλλη κίνηση: ούτε παίκτη θα διώξει, ούτε παίκτη θα πάρει.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, έβαλε «φωτιά» σήμερα με τις δηλώσεις του καθώς είπε ότι «είχαμε συζητήσεις με τον Πετρούσεφ, για να δούμε αν θα ήθελε να επιστρέψει. Μας εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει. Δουλέψαμε το θέμα και το δουλεύουμε. Ειδικά από την στιγμή που επέστρεψε ο Βεζένκοφ. Ο Ολυμπιακός έχει ένα άλλο πρόβλημα, τον τραυματισμό του Φαλ, δεν ξέρω αν έχει επιστρέψει». Αφησε, δηλαδή, ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Τσόβιτς να πάρει η ομάδα του τον Πετρούσεφ.

Γρήγορα, όμως, του απάντησαν οι Πειραιώτες: «Kαλό θα ήταν ο κ. Τσόβιτς να ασχολείται με τους παίκτες της ομάδας του και όχι με του Ολυμπιακού».

Επανέλαβε δηλαδή η ομάδα του Πειραιά μέσες άκρες ότι δεν φεύγει κανένας παίκτης, άρα δεν φεύγει και ο Πετρούσεφ.

Η κατάσταση με τον τραυματισμό του Μουσταφά Φαλ θέλει τον χρόνο της για τον επιπλέον λόγο ότι ο σπουδαίος Γάλλος σέντερ είναι και ένα βαρύ κορμί, που θέλει περισσότερο χρόνο σε σχέση με τους «συνηθισμένους» παίκτες.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ρισκάρει με τον Πετρούσεφ όχι μόνο γιατί ο Φαλ θέλει χρόνο για να ετοιμαστεί αλλά και επειδή ο Σέρβος είναι ένας σημαντικός παίκτης: τόσο από πλευράς αξίας όσο και από την μεριά του ότι παίζει και «4» και «5». Από τους υπόλοιπους ψηλούς του Ολυμπιακού κανείς δεν μπορεί να παίξει και τις δύο θέσεις.

Ο Πετρούσεφ, όμως, μπορεί και το έδειξε και στους Ολυμπιακούς αγώνες, όπου είχε μπροστά του παικταράδες και θηρία όπως είναι οι Αμερικάνοι.

Συν τοις άλλοις πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις οι ομάδες φοβούνται μήπως έχουν στο μεταξύ κι άλλο τραυματισμό. Οπότε παίρνουν τα μέτρα τους για να μην την πατήσουν.

Ο Φαλ είναι ένας κομβικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Δεν έπαιξε στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και αυτό κόστισε στην ομάδα του. Είναι ένας παίκτης, που κάνει διαφορά σε άμυνα και επίθεση.

Ο Ολυμπιακός έχει τώρα έξι σούπερ ψηλούς για όλα τα γούστα και δεν θέλει να το αλλάξει. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ήταν σούπερ ευχαριστημένος αν είχε από την αρχή της χρονιάς και τον Κίναν Εβανς. Λογικά, όμως, ο πρώην παίκτης της Ζαλγκίρις θα μπει στο παρκέ από το 2025 και αυτό που εύχονται οι «ερυθρόλευκοι» είναι να είναι ο Αμερικάνος γκαρντ όπως ήταν πριν από τον τραυματισμό: ένας γκαρντ, δηλαδή, που θα κάνει την διαφορά στη προσπάθεια, που θα γίνει να κατακτηθεί Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα.