Στον Παναθηναϊκό συνεχίζουν να ψάχνουν τον παίκτη με τον οποίο θα κλείσει το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν και, παρά το γεγονός ότι ο Γιουρετσεβέν φαίνεται να είναι σε πρώτο πλάνο, δεν αποκλείεται να βρεθεί κάποιος άλλος που θα έρθει στις αρχές του Οκτώβρη, όταν θα αρχίσουν τα «κοψίματα» του ΝΒΑ. 

Αυτή την στιγμή φαίνεται να υπάρχει μόνο ο Τούρκος. Αν ο Αταμάν πει να αποκτηθεί ο συμπατριώτης του, αυτό θα γίνει. Αν όχι, όλοι θα περιμένουν μέχρι τον Οκτώβρη. Υπάρχουν άλλες λύσεις στο προσκήνιο;

Αν και είναι νωρίς για να το πούμε από τώρα, κρατήστε το όνομα του Χάρι Τζάιλς σε μια άκρη του μυαλού σας - Τελευταία ομάδα ήταν οι Λέικερς, ενώ παλαιότερα έχει παίξει σε Νετς, Κλίπερς, Μπλέιζερς και Κινγκς. Στο Τριφύλλι έχουν ενημέρωση από τους μάνατζερ του παίκτη ότι αν πιάσουν τέλη Σεπτέμβρη και δεν έχει βρει ομάδα, θα είναι διαθέσιμος για την Ευρωλίγκα. Αθλητικός, δυνατός, ευλύγιστος, πρώτης τάξης λύση από τις ΗΠΑ.

Όπως και ο Ορλάντο Ρόμπινσον, που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Τζάιλς και είναι χωρίς συμβόλαιο μετά τη θητεία του στους Μαϊάμι Χιτ και τους Σακραμέντο Κινγκς. Όπως και του free agent Κόντι Τσέλερ, που είναι σαφώς πιο έμπειρος και έρχεται στην Ευρώπη, αλλά και του Τζαβάλ ΜακΓκί που είναι σαφώς πιο δύσκολη περίπτωση αλλά όσο δεν κλείνει κάπου, ποιος μπορεί να το αποκλείσει;

Με δεδομένο βέβαια ότι ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει παίκτη για να κάνει τη διαφορά και να θέλει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αφού έχει τον καλύτερο ψηλό της Ευρώπης, πιο εύκολα θα φέρει στην ομάδα έναν παίκτη τύπου Τζάιλς ή Ρόμπινσον. Παρά ένα μέγεθος όπως είναι ο ΜακΓκί...

Ξεκάθαρος ο Πετρούσεφ σε Ολυμπιακό

Κεντρικό ρόλο στο ρεπορτάζ τού μπασκετικού Ολυμπιακού έχει τα τελευταία 24ωρα το όνομα του Φιλίπ Πετρούσεφ, καθώς ο 24χρονος άσος έχει βρεθεί στο προσκήνιο τόσο λόγω του Ερυθρού Αστέρα που ζαχαρώνει την περίπτωσή του (ακόμα και δια στόματος του προέδρου της ομάδας!) όσο και σενάριο που έχει κάνει την εμφάνισή του και εμπλέκει την περίπτωση του Σέρβου άσου με τους Ιντιάνα Πέισερς

Τι ισχύει για το ΝΒΑ

Το σενάριο που θέλει τους Πέισερς να ψάχνουν για έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Πετρούσεφ, δηλαδή για ευκίνητο ψηλό που σουτάρει καλά την μπάλα, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ο 24χρονος άσος θα φύγει για το ΝΒΑ ξανά. Αφενός γιατί στο συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες δεν υπάρχει NBA out, αφετέρου για την προηγούμενη σεζόν πέρασε από τρεις ομάδες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη (στην τελευταία μάλιστα για κάποιες ώρες!) και έφαγε πόρτα, άρα δεν είναι τόσο εύκολο να επιστρέψει. Πρέπει πρώτα να παίξει και να παίξει καλά!

Τι ισχύει για τον Ερυθρό Αστέρα

Αν αυτό θα γίνει στον Ολυμπιακό ή στον Ερυθρό Αστέρα, το να παίξει καλά δηλαδή, είναι ακόμα ρευστό. Με βάση όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση τού Σάσα Βεζένκοφ από τα πλέον επίσημα χείλη, εκείνα των αδερφών Αγγελόπουλων, οι Πειραιώτες δεν θα αφήσουν κανέναν παίκτη να φύγει. Ο Πετρούσεφ, πάντως θέλει να παίζει και, πολύ περισσότερο, μετά από την εξαιρετική παρουσία που είχε με τη Σερβία μέσα στο καλοκαίρι.

Τι ισχύει στον Ολυμπιακό

Ο Πετρούσεφ θέλει να παίζει και μάλιστα πολύ. Γιατί τελικό όνειρο έχει όντως να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αλλά θα πρέπει να περάσει μια τριετία-δυναμίτη στην Ευρωλίγκα. Για αυτό τον ενδιαφέρει περισσότερο να παίζει πολύ και όχι τόσο το πού θα παίζει. Η κατάσταση έχει αλλάξει και παίκτες 26-27-28 ετών πηγαίνουν εύκολα στις ΗΠΑ πια (και ο Βεζένκοφ σε αυτή την ηλικία έφυγε, άλλωστε).

Μπορεί ο Ολυμπιακός να του δώσει τον χρόνο που θέλει; Με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, με Μιλουτίνοφ, Φαλ και Μόουζες Ράιτ να βρίσκονται στη θέση 5 μαζί με τον Πετρούσεφ, μάλλον όχι. Μπορεί να φύγει κάποιος; Ο Ράιτ ίσως είναι επιλογή για να παραχωρηθεί δανεικός, ενώ όλα μπορεί να αλλάξουν (και να βρεθεί χρόνος και στη θέση 4!) αν αποχωρήσει ο Πίτερς από το Λιμάνι! Να πούμε κάτι ακόμα; Ο Φαλ έκανε ένα χειρουργείο μέσα στο καλοκαίρι και στον Ολυμπιακό δεν είναι σίγουροι πώς θα εμφανιστεί στην αρχή της σεζόν, αν θα είναι στο 100% και πόσο διάστημα θα μπορεί να παίζει.

Άλλωστε τόσο ο Φαλ όσο και Μιλουτίνοφ, λόγω μεγέθους και σκαριού, δεν είναι κορμιά που μπορούν να περάσουν 30+ λεπτά στο παρκέ. Κι αυτό είναι κάτι που αναμένεται να εκμεταλλευτούν στο Λιμάνι για να δώσουν χώρο και χρόνο στον Πετρούσεφ. Και οι οπαδοί του Ολυμπιακού, άλλωστε, έχουν ενθουσιαστεί με τον Φιλίπ και δεν το σκέφτονται να μην είναι στην ομάδα τους τη νέα αγωνιστική περίοδο.