Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και πολλά για αυτό οφείλει στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο 59χρονος προπονητής κάνει σπουδαία δουλειά στην αγαπημένη του ομάδα και μάλιστα οι φίλοι του Ολυμπιακού τον λένε σκακιστή για τον τρόπο, που χειρίζεται τα πράγματα. 

Πλέον, όμως, και ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στο να αποκτήσει σκακιστή, καθώς έχει συμφωνήσει με τον Ομέρ Γιουρτσεβέν και περιμένει μερικές μέρες ακόμη για να κλείσει το θέμα. Ο Τούρκος έχει ζητήσει διορία μερικών ημερών μήπως βρει ομάδα στο ΝΒΑ και αν δεν τα καταφέρει, τότε θα πάρει τον δρόμο για το ΟΑΚΑ.

Γιατί όμως λέμε σκακιστή τον Γιουρτσεβέν; Γιατί του αρέσει πάρα πολύ να παίζει σκάκι. Εχει μάλιστα ως αγαπημένο του σκακιστή τον περίφημο Νορβηγό, Μάγκνους Κάρλσεν.

Βεβαίως ο Παναθηναϊκός δεν τον παίρνει για να παίζει σκάκι, αλλά μπάσκετ. Στο σκάκι δεν μπορεί να ξέρει κανείς τις επιδόσεις του Τούρκου, στο μπάσκετ, όμως, είναι πολύ καλός. Και μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος στα χέρια του Αταμάν και στο επίπεδο της Ευρωλίγκας.

Στο ΝΒΑ ήταν τρία χρόνια στους Τζαζ και τους Χιτ, είχε κάποιο χρόνο συμμετοχής, αλλά θα περίμενε ο ίδιος κάτι περισσότερο. Εχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ο Γιουρτσεβέν και πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Αν δεν βρει κάτι τις επόμενες μέρες στο ΝΒΑ, θα πάει στον Παναθηναϊκό και εκεί θα έχει την ευκαιρία να εξελίξει το παιχνίδι του. Και γιατί όχι να επιστρέψει κάποια στιγμή στο ΝΒΑ, που είναι η μεγάλη του αδυναμία.

Αλλωστε στο ΝΒΑ πλέον μπορείς να έχεις δεύτερη ευκαιρία. Φάνηκε φέτος με τον Ντοζίερ, που από την Παρτίζαν επέστρεψε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, φαίνεται και τώρα με τον Γκέρσον Γιαμπουσέλε, που στα 29 του θα ξαναπαίξει στο ΝΒΑ μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Από τον Γιουρτσεβέν ο Αταμάν θα περιμένει πάνω από όλα την ικανότητά του στο κομμάτι των ριμπάουντ ενώ και στην επίθεση θα του δώσει πράγματα καθώς στο πικ εν ρολ είναι εξαιρετικός ο Τούρκος σέντερ ενώ έχει και την προσωπική φάση. Ακόμη ο 26χρονος δεν έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ, που μπορεί, κάτι, που στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι θα γίνει την επόμενη χρονιά, που εκτός απροόπτου, θα είναι μαζί τους.