Στη πρώτη θέση της μπασκετικής επικαιρότητας πέρασε τις προηγούμενες ώρες το θέμα της εθνικής Τουρκίας με τον Κέντρικ Ναν. Εγραψαν οι Τούρκοι ότι ο Ναν θα πάρει το τουρκικό διαβατήριο για να παίξει στην εθνική τους, αλλά λίγο μετά ο Αταμάν και ο μάνατζερ του παίκτη το διέψευσαν. Το σίγουρο είναι ότι ο Αταμάν ψάχνει Αμερικάνο για να του δώσει το διαβατήριο και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του, που πλέον έχει μία πολύ καλή μαγιά γηγενών παικτών. Όπως τον Σενγκούν, τον Κορκμάζ, τον Οσμάν, τον Γιουρτσεβέν και τον Μπιτίμ.

Πολλοί Ελληνες έγραψαν στο διαδίκτυο ότι τον Ναν πρέπει τον πάρει η Εθνική. Να του δώσει το ελληνικό διαβατήριο και να τον κάνει Ελληνα. Δεν είναι κάτι, που μπορεί να αποκλειστεί, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Και λογικά ούτε άμεσα θα υπάρξει τέτοιο θέμα αφού νατουραλιζέ έχει η Εθνική τον Ουόκαπ, έχει και τον Ντόρσεϊ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα κάνει πολύ καλή χρονιά με τον Ολυμπιακό. Αρα για το Ευρωμπάσκετ του 2025 είμαστε βολεμένοι στα γκαρντ, καθώς μάλιστα αναμένεται να επιστρέψει και ο Σλούκας. 

Θα χρειαστεί, όμως, η ομοσπονδία να κάνει Ελληνα κάποιον άλλον Αμερικάνο, αλλά από το 2026 και μετά. Το 2026 δεν υπάρχει διοργάνωση, το 2027, όμως, υπάρχει το Παγκόσμιο. Εκεί ο Ουόκαπ θα είναι 35 ετών, ο Σλούκας με τον Καλάθη θα έχουν λογικά σταματήσει από την επίσημη αγαπημένη, καλοί αντικαταστάτες για την θέση του πλέι-μέικερ δεν θα υπάρχουν. Εκτός αν ο Μωραΐτης ή ο Λούντζης γίνουν ξαφνικά Σλούκας και Σπανούλης!

Θα αναγκαστεί, λοιπόν, η ομοσπονδία να προχωρήσει σε νέα ελληνοποίηση και θα πρέπει να ψάξει για έναν πολύ καλό πλέι-μέικερ. Ισως για έναν κόμπο-γκαρντ, όπως είναι ο Ναν, ο οποίος το 2027 θα είναι 32 ετών, άρα σε μία εξαιρετική ηλικία.

Και ο Ναν να μην είναι ο εκλεκτός, υπάρχουν δεκάδες Αμερικανών παικτών, που θα δεχτούν να πάρουν το ελληνικό διαβατήριο και να παίξουν στην Εθνική. Και όχι Αμερικάνοι από τους πάγκους της λαϊκής. Αλλά παικταράδες. Ενας τέτοιος μπορεί να είναι π.χ. ο υγιής Κίναν Εβανς του Ολυμπιακού ή ο Ουέιντ Μπόλντγουϊν της Φενέρ. Καλύτερος από όλους είναι ο Ναν, αλλά βλέπουμε και μπορούμε να δούμε γενικά ότι οι λύσεις είναι και θα είναι πολλές. Και μαθηματικά βλέποντας το είναι σίγουρο θα χρειαστούμε μία τέτοια επιλογή γιατί θα το βρούμε μπροστά μας καθώς μάλιστα τα χρόνια περνάνε και όπως αναφέραμε πλέι-μέικερ και κόμπο-γκαρντ της προκοπής δεν βγάζουμε.