Ο Αύγουστος πάει προς το τέλος του, οι προετοιμασίες πολλών ομάδων έχουν ξεκινήσει, μόλις μπούμε στο Σεπτέμβρη θα αρχίσουν και τα φιλικά. Στην ουσία μιλάμε σιγά σιγά για αντίστροφη μέτρηση για μία ακόμη εντυπωσιακή σεζόν.

Η Ευρωλίγκα θα είναι ακόμη πιο συναρπαστική φέτος, καθώς ο Παναθηναϊκός παραμένει παντοδύναμος, ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε φοβερά, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι τα γνωστά μεγάλα θηρία, Φενέρ και Εφές έχουν και μεγάλα μπάτζετ και ιδιαίτερες ικανότητες, η Μονακό παίρνοντας και Καλάθη, Παπαγιάννη, Κορκμάζ πάει για την υπέρβασή της. Υπάρχει βέβαια και η Παρτίζαν, που πέρυσι πάτωσε, αλλά φέτος άλλαξε σχεδόν όλο το υλικό της, πήρε παικταράδες και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι έτοιμος να πάρει το αίμα του πίσω.

Έχουν έρθει παικταράδες φέτος από το ΝΒΑ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και τα ονόματα είναι πολλά: από τον Βεζένκοφ και τον Νουόρα μέχρι τον Κορκμάζ και τον Μετού. Αλλά η ποιότητα ίσως ανέβει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια. Όπως και η λάμψη. Κάποιες ομάδες δεν έχουν κλείσει τα ρόστερ τους και την ίδια ώρα κάποιοι παικταράδες δεν έχουν βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ με αποτέλεσμα να είναι πιθανός ο ερχομός τους στην Ευρώπη. Και μάλιστα μιλάμε για Ευρωπαίους παικταράδες, όπως είναι ο Φουρνιέ, ο Μπέρτανς, ο Γκαλινάρι και ο Οσμάν. Κρίνεται απίθανο και οι τέσσερις τους να βρουν συμβόλαιο στο ΝΒΑ, οπότε το παράθυρο για την Ευρώπη είναι ανοιχτό. Και σκεφτείτε να έρθουν δύο από αυτούς τους παικταράδες στην Ευρωλίγκα τι καλός πανικός έχει να γίνει. Αναφέραμε άλλωστε ότι ήδη η ποιότητα είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Και βέβαια υπάρχουν και κάποιοι σπουδαίοι Αμερικάνοι που δεν έχουν βρει ακόμη συμβόλαιο στο πρωτάθλημα τους. Όπως ο τρομερός dunker Χαμιντού Ντιαλό και ο Ρόμπιν Λόπεζ, ένας πανέμπειρος σέντερ, που στα 36 του ψάχνει την πρώτη του εμπειρία στην Ευρώπη.

Ερθουν, δεν έρθουν καινούριοι παίκτες από το ΝΒΑ στην Ευρωλίγκα μιλάμε ήδη για μία διοργάνωση, που θα κλέψει την παράσταση. Αν, ωστόσο, το πράγμα διανθιστεί π.χ. με δύο παίκτες σαν τον Φουρνιέ και τον Οσμάν, τότε το κοντέρ του ενδιαφέροντος θα πάει μέχρι τέλους, όπως είναι το αγαπημένο μότο ορισμένων τα τελευταία χρόνια.