Πάντα σε μία μεταγραφική περίοδο, ειδικά το καλοκαίρι, κυκλοφορούν διάφορα σενάρια και λέγονται πολλά. Ένα από αυτά, που αναφέρθηκαν αλλά μόνο από φίλους του Παναθηναϊκού ήταν η επιθυμία τους να δουν στην ομάδα τους τον Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Αυτόν να πάρουμε» έγραψαν στο διαδίκτυο αρκετοί υποστηρικτές του εφτάστερου, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να γίνει. Και αυτό γιατί πάνω από όλα ο σπουδαίος Σέρβος σέντερ έχει γκαραντί συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2025. Οπότε δεν μπορεί να κουνηθεί ρούπι από εκεί, που είναι.

Το επόμενο καλοκαίρι είναι πιθανόν Λεσόρ και Μιλουτίνοφ να είναι ελεύθεροι και αν συμβεί κάτι τέτοιο θα γίνει χαμός. Και από ομάδες της Ευρωλίγκας αλλά και από το ΝΒΑ. Λέμε είναι πιθανό γιατί ναι μεν τα συμβόλαιά τους λήγουν το επόμενο καλοκαίρι, υπάρχει, όμως, η πιθανότητα τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός αντιστοίχως να προχωρήσουν σε πρόωρες ανανεώσεις. Θα χρειαστούν πολλά χρήματα για να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά μιλάμε για τους δύο από τους τρεις καλύτερους σέντερ της Ευρωλίγκας μαζί με τον Ταβάρες.

Ο Λεσόρ και ο Μιλουτίνοφ παίρνουν τώρα περίπου 1.8 εκ. ευρώ ετησίως ο καθένας. Για να μείνουν εκεί, όπου είναι τώρα και μετά το καλοκαίρι του 2025, θα πρέπει να πάρουν τουλάχιστον 2.5 εκ. ευρώ ετησίως. Και ίσως να λέμε και λίγα. Αλλωστε τέτοια χρήματα έπαιρνε πάνω, κάτω ο Μιλουτίνοφ στην ΤΣΣΚΑ. Εφυγε, όμως, από εκεί καθώς δεν υπήρχε Ευρωλίγκα, δεν μπορούσε, δηλαδή, να αφήνει τα γόνιμά του χρόνια να περνάνε έτσι.

Προς το παρόν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός δεν έχουν αυτή την έννοια αλλά μάλλον θα πρέπει να την τακτοποιήσουν πριν φύγει το 2024 καθώς μετά θα τρέχουν και ίσως να μην προλαβαίνουν. Στην ουσία αυτοί οι δύο είναι οι εκλεκτότεροι σέντερ της αγοράς το 2025, καθώς ο Ταβάρες θα πάρει σύνταξη στη Ρεάλ μετά την υπογραφή νέου συμβολαίου ενώ οδεύει σιγά σιγά και προς τα 33 του χρόνια. Παραμένει σπουδαίος παίκτης, αλλά ψήφισε Ρεάλ και τέλος.

Τα κεφάλαια Λεσόρ και Μιλουτίνοφ δεν θα αργήσουν να μας απασχολήσουν και πάλι. Και πραγματικά υπάρχει αγωνία για να δούμε και πως θα τελειώσουν.