Εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το μεταγραφικό φινάλε για το καλοκαίρι του 2024 στον Ολυμπιακό.

Οι υποθέσεις Ντάνιελ Ποντένσε και Ντέιβιντ Κάρμο βρίσκονται στο προσκήνιο, με τον στόπερ της Πόρτο να βρίσκεται πλέον μία… ανάσα από το Λιμάνι, ωστόσο δεν είναι οι μοναδικές που απασχολούν, καθώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ζητήσει την απόκτηση επίσης χαφ (με την υπόθεση του Αντρέ Όρτα για την ώρα να έχει… παγώσει), αλλά και αριστερό μπακ.

Τη δεδομένη στιγμή, ως πρώτη επιλογή λογίζεται ο Φραντσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος μετά από μία μέτρια σεζόν πέρυσι, δείχνει και φέτος να μην έχει ξεκινήσει καλά, παρότι πέρυσι δαπανήθηκαν για την απόκτηση του περισσότερα από 7 εκατομμύρια ευρώ. Δεύτερος λογίζεται ο νεαρός Απόστολος Αποστολόπουλος, ο οποίος αν και έχει δείξει καλά στοιχεία, προφανώς στα 21 του δεν μπορεί να είναι βασικός στα πολύ δύσκολα παιχνίδια που έρχονται σε Ελλάδα και Europa League.

Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός ψάχνει στην αγορά και για αριστερό μπακ και θα κάνει κίνηση, μόνο και εφόσον προκύψει κάποια εντυπωσιακή περίπτωση. Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν βρίσκεται το όνομα του Κωνσταντίνου Τσιμίκα, που… λατρεύεται από όλους στον Ολυμπιακό!

Ο «Τσίμι» ανήκει στη Λίβερπουλ, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 και παρότι η χρηματιστηριακή του αξία παραμένει στα 22 εκατομμύρια ευρώ, δεν έχει καταφέρει να πάρει φανέλα βασικού στην Αγγλία και πολύ δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο και στη μετά-Κλοπ εποχή.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν παρακολουθεί την περίπτωσή του και δεν θα ήταν αδιάφορος, εάν η Λίβερπουλ αποφασίσει να τον δώσει, είτε με πώληση είτε ως δανεικός με οψιόν. Ο Ευάγγελος Μίχος μάλιστα, αποκάλυψε στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον «Ελλάδα FM 94.3» ότι όσο δεν κλείνει αριστερό μπακ στο Λιμάνι, τόσο ανεβαίνει το θέμα του Τσιμίκα, ενώ πρόσθεσε πως ήδη έχουν γίνει και κάποιες ουσιαστικές συζητήσεις!