Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα συνεχίζει να ασχολείται με τον Φιλίπ Πετρούσεφ παρότι από τον Ολυμπιακό του έστειλαν μήνυμα πριν από μερικές μέρες να ασχολείται μόνο με την ομάδα του. Οσο, όμως, και να ασχολείται ο Τσόβιτς με τον Πετρούσεφ, ο τελευταίος δεν φεύγει από τον Πειραιά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον υπολογίζει τρομερά και θα του έχει ρόλο και χρόνο συμμετοχής είτε ως «4άρι» είτε ως «5άρι», περιμένοντας να βοηθήσει με το πολυσχιδές ταλέντο του.

Ο Πετρούσεφ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και όσο περνάει ο καιρός η βελτίωσή του αναμένεται να είναι ξεχωριστή, κάτι, που είδε όλος ο κόσμος και στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Ολυμπιακός έχει γερή βάση για τα επόμενα χρόνια αφού του χρόνου τα μόνα συμβόλαια, που λήγουν, είναι του Μιλουτίνοφ, του Ουίλιαμς-Γκος, του Ράιτ και του ΜακΚίσικ. Οι τρεις τελευταίοι δεν κάνουν την διαφορά και αν υπήρχε η δυνατότητα θα άλλαζαν και φέτος. Για τον Μιλουτίνοφ, τι να συζητάμε. Είναι παικταράς και οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν. Αν τα καταφέρουν, θα είναι τεράστια υπόθεση. Αν όχι, η ζημιά ίσως και να μην ξεπερνιέται.

Ο Ουίλιαμς-Γκος είναι καλός παίκτης, όχι, όμως, τίποτα εντυπωσιακό, ο Ράιτ έχει κι άλλα περιθώρια βελτίωσης αλλά η ομάδα του έχει πολλές λύσεις στη φροντ-λάιν, ο ΜακΚίσικ έχει δώσει πολλά, μπορεί να δώσει κι άλλα, οδεύει, όμως, στα 35 του χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2025 θα γίνει πάλι μία μερική ανανέωση και θα γίνει προσπάθεια και για κάποιους ακόμη Ελληνες παίκτες. Φέτος αποκτήθηκαν ο Ντόρσεϊ με τον Βεζένκοφ (αμφότεροι με ελληνικά διαβατήρια), του χρόνου μένει ελεύθερος ο Παπαγιάννης ενώ θα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Μπασκόνια ο Ρογκαβόπουλος.

Αυτά είναι λίγο μακρινά, τα συζητούν βέβαια και τα έχουν στο μυαλό τους στον Ολυμπιακό, εκείνο, όμως, που νοιάζει άπαντες είναι το τώρα. Το φτιάξιμο μίας ομάδας, που να μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Εχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα, η αισιοδοξία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και μόλις γυρίσει από τον τραυματισμό του ο Κίναν Εβανς, οι Πειραιώτες θα είναι έτοιμοι για πολύ μεγάλα πράγματα.