Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σήμερα την προετοιμασία του και όπως είχε πει η διοίκηση στην επίσημη παρουσίαση του Σάσα Βεζένκοφ, δεν αλλάζει τίποτα στο ρόστερ. Ούτε φεύγει κανείς, ούτε πρόκειται να γίνει κάποια ακόμη προσθήκη για την πρώτη ομάδα. Ο Ερυθρός Αστέρας πετάει συχνά πυκνά τις μπηχτές του για τον Φιλίπ Πετρούσεφ, αλλά και ο Σέρβος πάουερ-φόργουορντ θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Πειραιά.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ ευχαριστημένος από τις κινήσεις, που έγιναν, και μάλλον θα ήταν απόλυτα ικανοποιημένος αν είχε αποκτηθεί και ένα 3άρι από το ΝΒΑ αντί του φιλότιμου Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο τελευταίος, όμως, μένει κι αυτός στη θέση του και έτσι τα όποια όνειρα για «3άρι» πάνε για το μέλλον.

Αν ο Ολυμπιακός αποφάσιζε να πάρει τώρα «3άρι»,σαφώς και θα είχε επιλογές. Και μάλιστα σπέσιαλ. Πολλοί άλλωστε είναι οι παίκτες, που έχουν μείνει χωρίς δουλειά, είτε μιλάμε για την Ευρώπη, είτε για το ΝΒΑ.

Ο Τούρκος Τσεντί Οσμάν θα ήταν το τέλειο φιτ για τους Πειραιώτες, αφού είναι ένας φόργουορντ πολυτελείας, που μπορεί να παίξει σε τρεις θέσεις. Ο Οσμάν μετά από αρκετά χρόνια στο ΝΒΑ είναι ακόμη χωρίς συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά και υπάρχει αγωνία για το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Και ο Κέβιν Νοξ θα ήταν μία εξαιρετική προσθήκη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Αμερικάνος πολυσύνθετος φόργουορντ με θητεία και στους Νικς είναι επίσης χωρίς συμβόλαιο και ερχομός του τελικώς στην Ευρώπη έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν θα είναι έκπληξη.

Γενικώς υπάρχουν πολλές επιλογές και σε όλες τις θέσεις για όποιες ευρωπαϊκές ομάδες είναι ακόμη στην αναζήτηση παίκτη. Ο Ολυμπιακός, όμως, όπως αναφέραμε, δεν πρόκειται να κάνει κάτι άλλο και θα πορευθεί με αυτό το πλούσιο υλικό, που έχει φτιάξει, ώστε να κατακτήσει και το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, που είναι οι μεγάλοι του στόχοι. Πέρυσι πήρε το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο, αλλά τους βασικούς τίτλους τους πήρε ο Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα το κίνητρο για τον Ολυμπιακό να είναι πλέον ακόμη μεγαλύτερο.