Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του με το θέμα του τραυματισμού του Μουσταφά Φαλ να είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος. Οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους σπουδαίες προκλήσεις και η μία μάλιστα δεν θα αργήσει να έρθει. Το φιλικό παιχνίδι με την Μακάμπι για τον αποχαιρετισμό του Γιώργου Πρίντεζη δεν δίνει κάποιον τίτλο, ίσως, όμως, να είναι σημαντικότερο και από ένα ματς, που θα έδινε τίτλο.

Ο Πρίντεζης είναι θρύλος του Θρύλου και μετά τον Βασίλη Σπανούλη είναι η σειρά του να λάβει τις τιμές, που πρέπει. Είναι ο άνθρωπος, που με το πεταχτάρι έδωσε την Ευρωλίγκα του 2012, γενικά ήταν ένας παίκτης, που προσέφερε πολλά στην ομάδα του Πειραιά και βέβαια είναι ένας βαμμένος Ολυμπιακός από την κορφή μέχρι τα νύχια. Το παιχνίδι προς τιμήν του Πρίντεζη είναι στις 6 Σεπτεμβρίου και αναμένεται κοσμοσυρροή.

Από κει και πέρα και όσον αφορά στο θέμα του Φαλ, όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, ο Ολυμπιακός δεν θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση. Αν το αποφάσιζε, εύκολα θα έβρισκε την λύση καθώς η αγορά είναι γεμάτη με παίκτες για όλες τις θέσεις.

Μάλιστα ακριβή αντικαταστάτη του Φαλ θα έβρισκε μέσα σε 10 δευτερόλεπτα καθώς παραμένει ελεύθερος ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ένας παίκτης πάνω, κάτω ίδιος σωματικά με τον Γάλλο. Ο Μαριάνοβιτς ψάχνει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν έχει βρει κάτι, αλλά δεν έχει αναφερθεί και ομάδα που να ενδιαφέρεται. Ο Σέρβος είναι 36 ετών και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη. Τα ψωμιά του στο ΝΒΑ τα έχει φάει και θα μείνει εκεί αν μείνει όχι ακριβώς για αθλητικούς λόγους.

Για τον Ολυμπιακό θα ήταν ταμάμ, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του προχωράνε με το υλικό, που έχουν. Προς το παρόν δεν επίκειται καμία αλλαγή. Και προσοχή: ο Φαλ δεν θα πάει χειρουργείο, αλλά δεν θα γυρίσει και αύριο στα παρκέ. Θέλει τον χρόνο του και αυτός δεν θα είναι 10 ή 20 μέρες. Θα είναι πολύ περισσότερο. Ο Ολυμπιακός, όμως, τον περιμένει και θα σταθμίσει ξανά τα πράγματα, όταν ο Γάλλος θα είναι έτοιμος να μπει στο γήπεδο.