"Με βάση τις συζητήσεις με τον προπονητή, το ρόστερ έχει κλείσει. Ο Ολυμπιακός έχει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ στην ιστορία του, έχει μια απίστευτη εξάδα ψηλών. Η χρονιά έχει 80 αγώνες, όλοι είναι χρήσιμοι, αν το δείτε και στατιστικά, μια φορά συνέβη, είναι αδύνατο να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Όλοι είναι χρήσιμοι, έχουν συμβόλαια και θα μείνουν για να κατακτήσουν τίτλους με τον Ολυμπιακό".

Αυτά είχε πει στις 25 Ιουλίου ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, στο περιθώριο της παρουσίασης του Σάσα Βεζένκοφ από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, και περίπου έναν μήνα μετά έρχεται να επιβεβαιωθεί στο έπακρο πόσο δίκιο είχε.

Γιατί το πρόβλημα στο πόδι του Φαλ, που εμφανίστηκε με σαγιονάρα στην προετοιμασία των Πειραιωτών, δεν είναι ξεκάθαρο πόσο μπορεί να τραβήξει - Ίσως χρειαστεί να ξαναπεράσει την πόρτα τού χειρουργείου και μένει να δούμε πόσο χρόνο θα χρειαστεί ακόμα να πάρει η επιστροφή του.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι με τους Μιλουτίνοφ, Ράιτ και Πετρούσεφ οι Πειραιώτες είναι απόλυτα καλυμμένοι στη θεση κάτω από τα καλάθια! Γιατί ο διεθνής Σέρβος άσος, που υπήρχαν φωνές περί αποχώρησής του από τον Πειραιά, αρέσκεται να παίζει στη θέση 5 και όχι στη θέση 4 - Αυτό, μάλιστα, ήταν κάτι που τον είχε αποκαλύψει στον Μπαρτζώκα.

Στη θέση 4 θα έπαιζε, κατά συνθήκη, για να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής (ο Βεζένκοφ θα μένει 30+ λεπτά στο παρκέ), αλλά δεν τρελαίνεται κιόλας. Μετά από την εξέλιξη με τον Φαλ, που έτσι κι αλλιώς το κορμί του είναι τεράστιο (όπως και του Μιλουτίνοφ) και χρειάζεται διαχείριση (πέρσι είχε 22 λεπτά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, που είναι υψηλός χρόνος για παίκτη με το μέγεθος του Γάλλου), ανοίγει ο δρόμος για να μείνει ο Πίτερς!

Γιατί πλέον ο Αμερικανός θα κάνει τα ρεπό τού Βεζένκοφ στη θέση 4 (λιγότερο από 10 λεπτά δηλαδή ανά ματς) και θα μοιράζεται τον χρόνο με τον Δημήτρη Παπανικολάου στη θέση 3 - Άρα μπορεί να έχει 25+ λεπτά στο παρκέ τη νέα σεζόν. Με μια έννοια δηλαδή ο τραυματισμός τού Φαλ και, κυρίως, το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του που δεν είναι ορατό για την ώρα, μπορεί εύκολα να λύσει τα χέρια του Μπαρτζώκα στην πρώτη φάση της σεζόν...