Ο Παναθηναϊκός είναι στην τελική ευθεία για να κλείσει το ρόστερ του καθώς μένουν πλέον λεπτομέρειες για την απόκτηση του Ομέρ Γιουρτσεβέν. Με τον Τούρκο σέντερ υπάρχει συμφωνία για τα επόμενα δύο χρόνια με τις απολαβές του να είναι για αυτό το διάστημα κάτι παραπάνω από 2 εκ. ευρώ.

Η απόκτηση του Γιουρτσεβέν είναι άσχετη με την διαδικασία αποχώρησης του Μπαλτσερόφσκι. Ο Τούρκος θα αποκτηθεί και από κει και πέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες, ώστε ο Πολωνός να βρει ομάδα. Όταν η Μάλαγα τον ήθελε, ο Παναθηναϊκός δεν τον άφηνε καθώς δεν είχε συμφωνήσει με σέντερ. Τώρα, που ο Παναθηναϊκός πήρε τον Γιουρτσεβέν και θέλει να ξεφορτωθεί τον Μπαλτσερόφσκι, η Μάλαγα έχει παίκτη και πιο συγκεκριμένα τον Γάλλο Κίλιαν Τιλί.

Αλλά είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ομάδα για τον Μπαλτσερόφσκι. Προέρχεται από τον Παναθηναϊκό, είναι ψηλός, μπορεί να σουτάρει από μακριά, έχει περιθώρια βελτίωσης. Ολο και κάποια ομάδα, λοιπόν, θα εμφανιστεί τις επόμενες μέρες για να τον πάρει.

Οσον αφορά στον Παναθηναϊκό, κλείνοντας τον Γιουρτσεβέν και παραχωρώντας τον Μπαλτσερόφσκι, ολοκληρώνει το ρόστερ του. Ένα ρόστερ, που με Μπράουν και Γιουρτσεβέν θα είναι πλήρες για να διεκδικήσει την όγδοη Ευρωλίγκα.

Ο κόσμος του επτάστερου είναι πολύ ικανοποιημένος από όσα γίνονται, αλλά μέρος αυτού ζητάει και κάτι παραπάνω: θέλει και ένα «3άρι». Μάλιστα στο διαδίκτυο κάποιοι έγραψαν για τον Τσεντί Οσμάν από το ΝΒΑ. Ο Εργκίν Αταμάν, όμως, δεν έχει στο μυαλό του να κάνει άλλη κίνηση. Είναι ικανοποιημένος από το ρόστερ, που έχει χτίσει, και δεν θα αργήσει να λέει για όγδοη Ευρωλίγκα και τα συναφή. Αυτό, που μένει να μάθει ο Αταμάν αλλά και όλοι είναι το που θα γίνει το φάιναλ-φορ. Πέρυσι ο Αταμάν έλεγε κλείστε εισιτήρια για το Βερολίνο. Φέτος μάλλον θα λέει το ίδιο αλλά για το Αμπου Ντάμπι. Εκτός αν γίνει κάποια ανατροπή και διεξαχθεί αλλού το φάιναλ-φορ του 2025.