Ο Εβάν Φουρνιέ παρουσιάστηκε και επίσημα από τον Ολυμπιακό και τους αδερφούς Αγγελόπολους και δήλωσε… από μικρός Ολυμπιακός!

Παράλληλα, εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος με την υποδοχή στο αεροδρόμιο και έτοιμος να παίξει για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και να κατακτήσει την Ευρωλίγκα.

Στην παρουσίαση βρέθηκαν και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο μεγάλο κόστος της μεταγραφής και… πέταξαν τα καρφιά τους τόσο για όσα ακούστηκαν μετά την περσινή χρονιά όσο και για τον Παναθηναϊκό και το ΟΑΚΑ.

Αγγελόπουλοι: «Στόχος το Triple Crown» - Φουρνιέ: «Έζησα μία τρέλα»

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ανέφερε αρχικά: «Καλησπέρα, ευχαριστούμε που ήρθατε. Καλωσορίζουμε τον Φουρνιέ στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Είμαστε περήφανοι για την άφιξη αυτού του παγκόσμιου αθλητή. Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Θα δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Η δήλωση που είχε κάνει στο Βελιγράδι δείχνει πολλά για τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι η δύναμη του Ολυμπιακού. Αυτό χτίζουμε τόσα χρόνια και έφτασε η στιγμή. Καλώς ήρθες Εβάν»

 Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος από την πλευρά του πρόσθεσε: «Από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει στον Ολυμπιακό. Παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Έρχεται για να πετύχουμε τους στόχους μας, κατάκτηση της Euroleague και των εγχώριων τίτλων. Η ομάδα μας έχει συνέχεια. Όλα αυτά τα χρόνια χτίζει το όνομά της, την αξία της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι διαπραγματεύσεις ήταν σύντομες, ο ίδιος ήταν ταπεινός και φάνηκε πως ήθελε να έρθει σε εμάς. Αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στη προσέγγισή μας, ώστε να τελειώσει με το επιθυμητό αποτέλεσμα»

Στην πρώτη του δήλωση, ο Εβάν Φουρνιέ τόνισε: «Γεια σας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Υπέγραψα γρήγορα. Ευχαριστώ τους προέδρους που με έφεραν εδώ. Χθες ήταν μία από τις πιο τρελές στιγμές της ζωής μου. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Το πιο σημαντικό είναι ότι θέλω να δουλέψω, να προπονηθώ με τους συμπαίκτες μου και τον κόουτς Μπαρτζώκα. Είναι μεγάλη ευκαιρία αυτή και ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο»

Για το τι έπαιξε ρόλο στην μεταγραφή του Φουρνιέ:

Γ. Αγγελόπουλος: «Είχαμε αποφασίσει να κλείσει το ρόστερ. Παρουσιάστηκε μία μοναδική ευκαιρία. Ένας παγκόσμιος παίκτης να θέλει να έρθει μόνο στον Ολυμπιακό. Σε τέτοιες καταστάσεις, παρά το ότι είχε κλείσει το μπάσκετ έγινε τεράστια προσπάθεια για να έρθει»

Γιατί έκανε το tweet που έλεγε πως ήθελε να πάει στον Ολυμπιακό:

Φουρνιέ: «Δεν ήταν απλά μία ανάρτηση. Η πρώτη μου εμπειρία με τον Ολυμπιακό ήταν στο Φ4 στο Παρίσι, κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ήμουν ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και εντυπωσιάστηκα. Ο αγαπημένος μου παίκτης στην Ευρώπη ήταν ο Παπαλουκάς. Είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω, αλλά πάντα η αγαπημένη μου ευρωπαϊκή ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός»

Αν ισχύει πως είχε πρόταση από τους Μπακς και γιατί διάλεξε τον Ολυμπιακό:

Φουρνιέ: «Είχαμε επαφές με μερικές ομάδες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχα με τους Ουίζαρντς αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα για την καριέρα μου. Ήρθα γιατί θέλω να νιώσω δυνατά συναισθήματα, να παίξω σε μεγάλους αγώνες και να είμαι μέρος ενός καλού πρότζεκτ. Ήταν η κατάλληλη ευκαιρία και ήταν η καλύτερη επιλογή»

Πώς του φάνηκε η προσέγγιση των προέδρων και τι ξέρει για το ελληνικό πρωτάθλημα:

Φουρνιέ: «Μόλις γνώρισα τον Παναγιώτη, αλλά από όσα έζησα με τον Γιώργο χθες. Να έρθει ένας ιδιοκτήτης και να με υποδεχθεί, ήταν αδιανόητα όσα έζησα χθες. Δεν είναι απλά δουλειά αλλά κάτι που βγαίνει από την καρδιά. Ήρθα για να ζήσω τέτοιες στιγμές. Δεν ξέρω πολλά για το πρωτάθλημα, είδα το βίντεο στη Θεσσαλονίκη που πετούσαν πετσέτες, ξέρω τον Παναθηναϊκό, εμάς, αλλά δεν ξέρω πολλά»

Για το αν ξέρει τι θα αντιμετωπίσει στην Euroleague και αν θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί:

Φουρνιέ: «Δεν υπάρχει χρόνος να προσαρμοστώ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θέλω να προσαρμοστώ στην ομάδα. Το μπάσκετ της FIBA είναι ίδιο είτε με τις Εθνικές είτε με ομάδες. Θα ανακαλύψω την Euroleague, τις ομάδες, τα γήπεδα, τον τρόπο που λειτουργεί. Είμαι επαγγελματίας 12 χρόνια, δε θα έχω πρόβλημα. Το μπάσκετ είναι μπάσκετ, δεν θα υπάρχει πρόβλημα»

Τι συναισθήματα δημιουργεί όταν ένας παίκτης του επιπέδου του Φουρνιέ θέλει να πάει στον Ολυμπιακό:

Π. Αγγελόπουλος: «Μας γεμίζει περηφάνεια. Δείχνει τι έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Ό,τι χτίζεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μένει. Δεν είναι μόνο τίτλοι. Χάσαμε από τη Ρεάλ στο 3ο συνεχόμενο Φ4 και πήρε τη Euroleague ο Παναθηναϊκός που 12 χρόνια δεν έκανε κάτι και διαβάσαμε τα πάντα. Ένας παίκτης όπως ο Φουρνιέ ήθελε να έρθει σε εμάς. Μας γεμίζει περηφάνεια, τίποτα άλλο»

Για το σε ποια θέση θα παίζει:

Φουρνιέ: «Δεν μίλησα με τον κόουτς για μπάσκετ ακόμα. Το μπάσκετ είναι μπάσκετ, μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις, θα κάνω ό,τι μου ζητήσει η ομάδα. Πάντα έπαιζα στο "2", αλλά θα κάνω ό,τι χρειαστεί η ομάδα»

Για το αν έχει δει εικόνες από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

Φουρνιέ: «Μόλις υπέγραψα στην ομάδα. Έκανα ερωτήσεις γιατί με ενδιέφερε το ευρωπαϊκό μπάσκετ και η Euroleague. Δεν ξέρω τι να περιμένω, γιατί και χθες περίμενα κάτι ήρεμο. Δεν ξέρω πως θα είναι τα ντέρμπι, ξέρω μόνο ότι πρέπει να τους κερδίσουμε»

"Έπαιξαν ρόλο τα 100 χρόνια, υπερβάσεις που δεν μπορούν να γίνονται συνεχώς"

Για το αν έπαιξε ρόλο στη κίνηση ότι ο Ολυμπιακός γιορτάζει τα 100 χρόνια:

Γ. Αγγελόπουλος: «Προφανώς και τα 100 χρόνια έπαιξαν ρόλο στην απόφαση. Αυτές είναι υπερβάσεις που δεν μπορούν να γίνονται συνεχώς. Ξέρετε τους λόγους και τα δεδομένα. Είναι ιδιαίτερη χρονιά, θέλει πολύ δουλειά, πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να πετύχουμε τους στόχους»

Π. Αγγελόπουλος: «Καλό το Madison Square Garden αλλά όσα θα ζήσει στο ΣΕΦ δε τα έχει ζήσει»

Για το αν έπαιξε ρόλο η τοξικότητα από την άλλη μεριά για την απόκτηση του Φουρνιέ:

Γ. Αγγελόπουλος: «Η τοξικότητα είναι άσχημη και δεν οδηγεί σε επενδύσεις. Σε καμία περίπτωση, όχι. Και 100 χρόνια να μην ήταν, κάποιες κινήσεις γίνονται. Ήταν και οι συγκυρίες. Έχουμε προσπαθήσει και για άλλες κινήσεις που δεν έγιναν. Και πέρσι υπήρξαν μεγάλες επαφές που δεν είχαν αποτέλεσμα. Η τοξικότητα δεν βοήθησε, ελπίζουμε να σταματήσει. Και οι δύο ομάδες είναι καλές και οι φίλαθλοι να χαρούν μεγάλα ματς»

Για τα συναισθήματά του από χθες:

Φουρνιέ: «Είμαι εσωστρεφής άνθρωπος, ήμουν ντροπαλός. Δεν ήξερα τι να περιμένω. Όταν είδα τους οπαδούς με τα ερυθρόλευκα εντυπωσιάστηκα. Ένιωσα άνετα όταν τους πλησίασα, σαν να είμαι σπίτι μου. Η αγάπη που πήραμε χθες ήταν τρομερή εμπειρία και ποτέ δε θα τη ξεχάσω»

Για το τι ξέρει για τους συμπαίκτες του:

Φουρνιέ: «Ξέρω μόνο τους συμπαίκτες μου από τα παιχνίδια. Έπαιξα κόντρα στον Ντόρσεϊ στο ΝΒΑ. Ξέρω τον Τόμας γιατί παίζει στην Εθνική αλλά προσωπικά δε τους ξέρω. Ξέρω τον Κώστα γιατί παίζει πολλά χρόνια. Προσωπικά δε τους ξέρω και θα έχει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία μας το να τους γνωρίσω. Όταν χτίζεις φιλίες αυτό περνάει και στο παρκέ. Θα είναι σημαντικό να τους μάθω»

Για το τι του είπε για την ομάδα ο Φαλ:

Φουρνιέ: «Δεν χρειάστηκε να με πείσει. Ξέρω τι θέλω, οι ερωτήσεις μου στον Φαλ είχαν να κάνουν με τις λεπτομέρειες. Ποιες ομάδες παίζουν, πως ταξιδεύουν, σε ποιες περιοχές είναι ωραία να ζεις. Ήξερε πως με ενδιέφερε, οπότε δεν χρειαζόταν να μου λέει να έρθω. Μισώ μόνο το ότι φοράει το "10", και του είπα να μου το δώσει αλλά αρνήθηκε»

Για το αν ήταν κίνητρο να παίξει στην Euroleague και αν ήρθε για αυτό:

Φουρνιέ: «Ήρθα γιατί ήταν ευκαιρία, ήμουν ελεύθερος. Όταν έκανα το tweet είχα συμβόλαιο με τους Νικς και δεν υπήρχε η ευκαιρία. Ήταν απλά ευκαιρία να έρθω»

«Αθέμιτος ανταγωνισμός – 20 εκατ. ο Παναθηναϊκός, έχει προβάδισμα»

Για την παραχώρηση του ΣΕΦ:

Γ. Αγγελόπουλος: «Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για το θέμα του γηπέδου. Είναι τελείως εκτός λογικής, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. 3,5 χρόνια είναι οι συζητήσεις, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το γήπεδο, έχει τρομερό προβάδισμα δεκάδων εκατομμυρίων. Θα δείτε κάποιες αλλαγές που γίνονται στο γήπεδο. Νομίζω η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό το θέμα. Δεν έχουμε άλλον τρόπο, δεν απειλούμε, δεν εκβιάζουμε. Περιμένουμε να γίνει το δίκαιο, το σωστό έστω και με τρομακτική καθυστέρηση»

Π. Αγγελόπουλος: «Εμείς από όταν πήγαμε στον Ολυμπιακό χάνουμε χρήματα. Η σκέψη μας είναι να δυναμώνει η ομάδα. Όταν το επιτρέπουν οι συγκυρίες, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα. Προφανώς αν είχαμε γήπεδο θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Είμαστε αναγκασμένοι να παίξουμε σε περιβάλλον με αθέμητο ανταγωνισμό. Όταν ο αντίπαλος έχει 20 εκατομμύρια από το γήπεδο είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Αλλά θα παλέψουμε, για αυτό ήρθε και αυτός ο παικταράς»

Για την αντίδραση του Βούτσεβιτς και το αυριανό φιλικό:

Φουρνιέ: «Μιλάμε καθημερινά με τον Βούτσεβιτς. Είναι οπαδός του Ερυθρού Αστέρα και με ρωτάει πολλές ερωτήσεις. Αγαπάει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μου λέει ότι αν δεν μπει στα Play-offs θα έρθει να με δει εδώ.

Ο Πρίντεζης είχε πολλά καλά χρόνια και σημαίνει πολλά για τον Ολυμπιακό. Θα είναι τρομερά αύριο. Μετά τα χθεσινά δε ξέρω τι να περιμένω. Οι οπαδοί θέλουν να τα πάμε καλά, θα μας δώσουν ό,τι έχουν. Ως παίκτης προσπαθείς να μη σκέφτεσαι μπροστά αλλά στο τώρα. Θα δούμε πως θα είναι αύριο. Ανυπομονώ για αύριο αλλά ας το πάμε μέρα μέρα»

Για το αν πιστεύει ότι είναι το ιδανικό συμπλήρωμα στο σύνολο του Μπαρτζώκα για να πάει τον Ολυμπιακό στην κορυφή:

Φουρνιέ: «Νομίζω ένα από τα καλά μου είναι ότι μπορώ να προσαρμοστώ σε πολλά στιλ παιχνιδιού. Ο Μπαρτζώκας είναι από τους καλύτερους προπονητές. Ο Ολυμπιακός παίζει από τα καλύτερα ομαδικά μπάσκετ, κίνηση της μπάλας, κινήσεις παικτών αλλά οι παίκτες έχουν ελευθερία. Δεν ήθελα ένα αυστηρό σύστημα αλλά ούτε ομάδα που να παίζει σαν ομάδα του ΝΒΑ. Στον Ολυμπιακός με κέρδισε ο κόσμος, η ιστορία αλλά και η ομάδα. Αν δεις την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια ήταν πάντα ομαδικά, δεν πανηγυρίζουν έξαλλα και αυτό πιστεύω μου ταιριάζει»

Για τις υπερβάσεις και αν μπορεί ο Φουρνιέ να αλλάξει την ιστορία όπως ο Σπανούλης:

Π. Αγγελόπουλος: «Αυτές δεν είναι οι μόνες δύο υπερβάσεις. Ο Φουρνιέ έρχεται από 12 χρόνια στο ΝΒΑ, ο Σπανούλης ήταν ο καλύτερος παίκτης στον Παναθηναϊκό, οπότε έτσι άλλαξε η ιστορία. Μπορεί να μας οδηγήσει στην Euroleague και να αλλάξει την ιστορία»

Για το αν θα τον βοηθήσει η ικανότητά του να σκοράρει με πολλούς τρόπους:

Φουρνιέ: «Όταν λέμε είναι δυσκολότερο να σκοράρουμε στην Ευρώπη, έχει να κάνει με το στιλ, τους κανόνες, τις άμυνες, το μικρότερο γήπεδο. Στο ΝΒΑ υπάρχουν καλύτεροι αθλητές αλλά αν περάσεις τον παίκτη σου, θα σκοράρεις. Στην Ευρώπη υπάρχουν μετά 2-3 παίκτες. Επιθετικά το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να ποστάρω, αλλά τα υπόλοιπα τα δουλεύω σκληρά όλη μου τη ζωή. Θα παίξω όπως ξέρω αλλά θα προσαρμοστώ σε αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Θα βοηθήσω όπως ξέρω»

Για το πρώτο πράγματα που του είπε ο Φαλ όταν υπέγραψε και αν έχει επαφές με τον Λεσόρ:

Φουρνιέ: «Ήταν χαρούμενος ο Φαλ, του είπα 2-3 μέρες πριν συμφωνήσουμε οριστικά, του είπα ότι θα παίζουμε μαζί. Οπότε δε του έκανε έκπληξη, αλλά όταν του έστειλε ότι έγινε, μου είπε να πάμε να κερδίσουμε την Euroleague.

Σχετικά με τον Λεσόρ, πριν λίγους μήνες υπήρχαν φήμες για εμένα και ο Λεσόρ στις προπονήσεις μου έλεγε ότι μόλις πήγα στον Παναθηναϊκό, περνάμε καλά, κερδίζουμε, μην έρθεις, μείνε στο ΝΒΑ. Έχω τρομερή σχέση με τον Λεσόρ, ήμασταν συγκάτοικοι, του είπα ότι έρχομαι και είναι όλα καλά»

Για το αν είναι κοντά η παραχώρηση του ΣΕΦ και αν υπάρχει Plan B μακριά από το ΣΕΦ:

Γ. Αγγελόπουλος: «Δεν υπάρχει εξέλιξη άρα δεν είμαστε κοντά. 3,5 χρόνια συζητήσεις, ποιος ξέρει πόσο θα συνεχίσουν. Μόνο η κυβέρνηση μπορεί να το απαντήσει. Είναι ερώτηση για κάποιον άλλον. Θα εξεταστούν όλες οι λύσεις»