Κεραυνός εν αιθρία έσκασε το μεσημέρι τού Σαββάτου η ανακοίνωση από την πλευρά τού Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον Τσεντί Οσμάν, τον Τούρκο small forward που θα έρθει στην Ελλάδα για να συμπληρώσει και να κλείσει για φέτος το ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Το γεγονός ότι υπήρχε ανοιχτό ενδεχόμενο να φέρει ένα 3αρο-4άρι, αφενός για να παίζει μαζί με τον Παπαπέτρου (και ο Γκριγκόνις να έχει πιο ξεκάθαρο ρόλο στη θέση 2 πια), αλλά υπό προϋποθέσεις να δίνει βοήθειες και στη θέση 4, το είχατε διαβάσει έτσι κι αλλιώς στο sportdog.

Ο 29χρονος Τούρκος, που γνωρίζει άριστα τον Εργκίν Αταμάν, από το 2017 παίζει στο ΝΒΑ (μια γεμάτη 7ετία δηλαδή), αλλά εδώ και κάποιο καιρό ήταν free agent και πριν από λίγες ημέρες δήλωσε διαθεσιμότητα για την Ευρωλίγκα. Με τον Παναθηναϊκό να μην χάνει την ευκαιρια και να τον εντάσσει στο δυναμικό του, αλλάζοντας ξανά τις ισορροπίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο δημοσιογραφος Τόλης Κοτζιάς, που γνωρίζει άριστα τι συμβαίνει σε Ευρώπη και ΝΒΑ και έχει πολλά χιλιόμετρα στο μπασκετικό ρεπορτάζ, σχολίασε μέσω του sportdog τη μετακίνηση του Οσμάν στον Παναθηναϊκό, σε σύγκριση μάλιστα με εκείνη του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό.

"Θετική παρουσία, πληθωρικός παίκτης - Η διαφορά με Φουρνιέ - Το θέμα είναι η χημεία"

"Είχε θετική πορεία πέρσι στο ΝΒΑ, με τον καθηγητή Πόποβιτς ως προπονητή, έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς στο ΝΒΑ όλων των εποχών. Τον είχα παρακολουθήσει από κοντά και στο ματς εναντίον των Κλίπερς. Έφυγε στα 22 του χρόνια από την Ευρώπη και πέρασε σχεδόν όλη τη θητεία του στο ΝΒΑ στους Καβαλίερς. Είχε καλές σεζόν, πληθωρικός παίκτης", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τις διαφορές με τον Φουρνιέ:

"Είναι διαφορετικός σε σχέση με τον Φουρνιέ, που είναι σκόρερ και σουτέρ, ηγετική φυσιογνωμία στο επιθετικό κομμάτι, ενώ ο Οσμάν κάνει πολλά στο παρκέ, συνεπής αμυντικός, με σουτ, έχει μεγάλο size. Είναι παίκτης που μιλάει τη γλώσσα του προπονητή, γνωρίζονται απέξω και ανακατωτά. Το θέμα είναι η χημεία και στα κρίσιμα σημεία πώς θα είναι η ομάδα. Τα ονόματα δεν παίζουν από μόνα τους, δεν κερδίζει η θεωρία αλλά η πράξη".

"Τις τελευταίες δύο ημέρες ο Παναθηναϊκός - Τον έκλεψε από Ρεάλ και Παρτιζάν - Σταρ οι Σλούκας, Ναν και Λεσόρ στο Τριφύλλι"

Από τον Παναθηναϊκό, πάντως, τηρούσαν σιγή ασυρμάτου για το θέμα.

"Ο Παναθηναϊκός το δούλεψε καλά, είχε αφήσει προς τα έξω να βγει ότι δεν θα κάνει άλλη κίνηση, τις τελευταίες δύο μέρες όμως κινητοποιηθηκε ο οργανισμός και είπε ότι θα πάρει παίκτη. Τον Οσμάν τον ήθελαν αρκετες ομάδες, αλλά μπήκε στη μέση ο Αταμάν και ο πρωταθλητής Ευρώπης, και ήρθε στην Ελλάδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρτίζαν τον ήθελαν πιο πολύ, αλλά έπαιξε ρόλο ότι γιγαντώθηκε ξανά το brand name του Παναθηναϊκού, είδαν όλοι τον Ναν να έρχεται από το ΝΒΑ και να ανασταίνεται στην Ευρώπη, συν το γήπεδο που φτιάχνεται και θα είναι στο στιλ του ΝΒΑ, αυτό έχει οδηγήσει πολλούς παίκτες από μόνοι τους να θέλουν να έρθουν στον Παναθηναϊκό".

Θεωρείς ότι θα δώσει περισσότερα ο Φουρνιέ στον Ολυμπιακό η ο Οσμάν στον Παναθηναϊκό;

"Ο Φουρνιέ στον Ολυμπιακό, γιατί και πιο λίγα να δώσει από τα αναμενόμενα, συνολικά θα έχει δώσει περισσότερα. Ενώ ο Οσμάν είναι πιο πληθωρικός και πολυδιάστατος. Στον Παναθηναϊκό σταρ ειναι ο Σλούκας, ο Ναν και ο Λεσόρ. Ο Οσμάν έρχεται ως σούπερ επικουρικός πολυτελείας, ενώ στον Ολυμπιακό είναι ο Φουρνιέ ο σταρ μαζί με τον Βεζένκοφ".