Βενσάν Πουαριέ: Δηλώσεις στο Basketball Sphere έκανε ο Γάλλος σέντερ όπου και μίλησε για την κατάκτηση της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και να υπογράψει στην Αναντολού Εφές, μεταξύ άλλων.

Για τη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Ήταν καταπληκτικό. Όταν επέστρεψα από το ΝΒΑ, ο στόχος ήταν να κερδίσω τρόπαια. Κέρδισα 7 σε 3 χρόνια με την ομάδα, οπότε μοιάζει να έκανα τη σωστή επιλογή. Η στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα θα είναι η κατάκτηση της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό. Παρόλο που δεν έπαιξα λόγω όσων έγιναν εκείνη τη χρονιά, το συναίσθημα στο τέλος ήταν πολύ δυνατό».

Για την απόσυρση του Ρούντι και του Ροντρίγκεθ: «Το ξέραμε ότι θα γινόταν, για αυτό θέλαμε να απολαύσουμε κάθε στιγμή μαζί τους. Ο Τσάτσο είναι κάποιος που μου έδωσε την ευκαιρία να λάμψω και να είμαι παραγωγικός. Είχε ενδιαφέρον να μαθαίνεις από αυτούς και να είσαι γύρω τους. Είχαμε και σπουδαία σεζόν, οπότε ήταν ωραίο που όλα έγιναν όπως έγιναν».

Για την απόφαση να πάει στην Εφές: «Είναι μία ομάδα που πρόσφατα κέρδισε δύο συνεχόμενες Euroleague, κάτι που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου. Μίλησα με τον Λάρκιν και τον Μπομπουά. Μου αρέσει η δομή, η ομάδα, η πόλη, και ήθελα μία νέα πρόκληση. Ένιωθα πως ήμουν αρκετά πίσω από τον Ταβάρες. Ήθελα περισσότερα, και είχα εκνευριστεί με την κατάσταση. Πίστευα πως άξιζα περισσότερα και για αυτό αποφάσισα να φύγω. Τώρα θέλω να είμαι σημαντικός, να μας βοηθήσω να κερδίσουμε και να έχω περισσότερα λεπτά», είπε ο Βενσάν Πουαριέ.