Η Μονακό γνωστοποίησε το διαζύγιό της με τον Τζον Μπράουν, ο οποίος για δύο χρόνια την βοήθησε πολύ, ώστε να φτάσει εκεί, όπου έφτασε. Ο Αμερικάνος πάουερ-φόργουορντ, όμως, είναι τραυματίας και οι Μονεγάσκοι αποφάσισαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους, αν και την ίδια ώρα του παράσχουν το ιατρικό τους επιτελείο, προκειμένου να τον βοηθήσουν στην αποθεραπεία του.

Μόλις γίνει καλά ο Μπράουν είναι σίγουρο ότι αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκας θα σπεύσουν να τον αποκτήσουν. Τα τεχνικά στοιχεία δεν είναι το ατού του, είναι, όμως, πολύ καλός αμυντικός και γενικώς είναι παίκτης, που θα βάλει το κορμί του στη φωτιά. Με λίγα λόγια είναι ένα είδος παίκτη, που σπανίζει στις μέρες μας.

Κάτι, που ισχύει και για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος επίσης είναι στα πιτς καθώς είναι τραυματίας. Ο 32χρονος φόργουορντ τραυματίστηκε πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες και θέλει χρόνο προκειμένου να επανέλθει στα παρκέ. Θέλει το λιγότερο τρεις μήνες για να αρχίσει να πατάει και πάλι στα γήπεδα. Μόλις, όμως, κι αυτός γίνει καλά, θα γίνει ανάρπαστος για τους ίδιους λόγους με τον Μπράουν. Παίζει για την ομάδα, τα δίνει όλα, είναι θετικός αγωγός για τα αποδυτήρια.

Αυτό, που είναι άγνωστο είναι αν ο Αντετοκούνμπο θα συνεχίσει στο ΝΒΑ ή θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Για τον Μπράουν δεν τίθεται θέμα, αφού δεν υπάρχει για αυτόν η προοπτική του ΝΒΑ.

Γενικώς υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι παίκτες στην αγορά και θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο μόλις αρχίσουν τα «κοψίματα» στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο Ιταλός Ντανίλο Γκαλινάρι είναι από τα πλέον «καυτά» ονόματα, που κυκλοφορούν, αλλά και για αυτόν υπάρχει η ίδια απορία με τον Θανάση Αντετοκούνμπο: αν θα συνεχίσει στο ΝΒΑ ή θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Μία διαφορά αυτών των δύο παικτών είναι ότι ο Γκαλινάρι είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος και πιο συγκεκριμένα 36 ετών.

Ο Γκαλινάρι θα ταίριαζε πολύ στην Ρεάλ αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και μιας και ο λόγος, έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι μεταγραφή θα κάνει η Ρεάλ. Χτύπησε και ο Γκαρούμπα και έτσι οι Μαδριλένοι ψάχνουν παίκτη να καλύψουν το κενό του μαζί και κάποιες από τις τρύπες, που άφησε ο Γιαμπουσέλε, πηγαίνοντας στο ΝΒΑ. Η Ρεάλ είναι και φέτος πολύ ισχυρή και αν κάνει μία ακόμη μεταγραφή καλή, τότε θα μπορέσει εύκολα να κοντράρει στα ίσια και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.