Τα καλύτερα ρόστερ τους εδώ και πολλά χρόνια έχουν φέτος ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, όπως ανέφερε μέσω του sportdog.gr ο Κώστας Σορώτος, προπονητής μπάσκετ με πολλα χιλιόμετρα στα παρκέ.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι υπήρχαν έτοιμοι κορμοί και στα δύο κλαμπ κάνει πιο εύκολο το έργο των προπονητών για να δέσουν τα σύνολά τους, ενώ σχολίασε το στάδιο προσαρμογής που χρειάζεται ο Φουρνιέ μετά από τόσα χρόνια που ήταν στο ΝΒΑ.

Ακόμα, αναφέρθηκε στις 5άδες που δεν έχουν και τόση σημασία στο σύγχρονο μπάσκετ, με το παράδειγμα των Παπαλουκά και Σλούκα να είναι χαρακτηριστικό για το πώς μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα κάποιος που δεν βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, ενώ με διάθεση για χιούμορ σχολίασε ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με τόσες πολλές και καλές επιλογές δεν χρειάζονται προπονητή για καθοδήγηση, αλλά γκαρσόν! 

intime

"Αυτό θα βοηθήσει φέτος Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό - Χρόνο προσαρμογής στον Φουρνιέ - Τιτάνια ρόστερ"

"Γεμάτα είναι τα ρόστερ σε όλες τις θέσεις και στις δύο ομάδες, αλλά πρέπει να γίνουν και ομάδες, να δέσουν. Έχουν κορμό από τα προηγούμενα χρόνια. Θα τους βοηθήσει πιο εύκολα να φτιάξουν τις ομάδες τους", ανέφερε αρχικά ο Κ. Σορώτος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον Ολυμπιακό:

"Και ο Βιλντόζα θα βοηθήσει, τον Έβανς θα τον περιμένουμε, ενώ είναι μεγάλες μεταγραφές των Βεζένκοφ και Φουρνιέ. Ο Σάσα έχει και εμπειρία από την Ευρωλίγκα, έλειψε έναν χρόνο, θα είναι εύκολη η προσαρμογή του. Θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογης ο Φουρνιέ, θα τον βοηθήσει το γεγονός ότι παίζει με την Εθνική Γαλλίας, αλλά θα χρειαστεί ένα στάδιο προσαρμογής".

Ο Παναθηναϊκός;

"Ο Παναθηναϊκός έχει τιτάνιο ρόστερ, όπως και ο Ολυμπιακός, ίσως τα καλύτερα στην ιστορία τους εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά αυτά τα ρόστερ κι ένα γκαρσόν θα τα σχεδιαζε. Παίκτες εγνωσμένης αξίας όλοι, αν βγάλεις τον ψηλό που πήρε ο Παναθηναϊκός για δευτερο. Αλλά είναι όλοι τους πολύ καλοί".

InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

"Καριέρα χωρίς να είναι στην αρχική πεντάδα Σλούκας-Παπαλουκάς - Για αυτό δεν υπάρχει φαβορί ακόμα"

Έχει νόημα να πούμε για τις πεντάδες που θα παίζουν οι δύο προπονητές;

"Δεν έχει και τόση σημασία ποιος θα ξεκινάει στην πεντάδα, υπάρχουν παίκτες που έκαναν μεγάλη καριέρα χωρίς να είναι στην αρχική πεντάδα. Ο Παπαλουκάς ήταν έτσι, όπως και ο Σλούκας - Που ήταν στη βασική πεντάδα μόνο στην τελευταία του σεζόν στη Φενέρ".

Υπάρχουν φαβορί στη φετινή Ευρωλίγκα;

"Δεν έχουν παίξει επίσημο ματς οι ομάδες μέχρι στιγμής, δεν θα πούμε αν κάποια έχει προβάδισμα σε σχέση με τις άλλες. Μεγάλες οι σεζόν πια, άλλωστε, σχεδόν 80 παιχνίδια αν πάει μέχρι τέλος μια ομάδα στην Ευρωλίγκα".