Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε τρομερά φέτος, αλλά τα προβλήματα με τους τραυματισμούς άρχισαν να του σκάνε με το καλημέρα. Στα ήδη υπάρχοντα με τους Φαλ και Εβανς από την περυσινή σεζόν, ήρθε η ιστορία με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ για να προβληματίσει ακόμη περισσότερο τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Σέρβος σέντερ έπαθε διάστρεμμα β’ βαθμού και για περίπου ενάμιση μήνα θα είναι εκτός δράσης. Θα χάσει, δηλαδή, μεταξύ άλλων το Σούπερ Καπ και την εκκίνηση της Ευρωλίγκας. Κάτι, που σημαίνει ότι στο Σούπερ Καπ ο Ολυμπιακός θα πάει με τους Ράιτ και Πετρούσεφ στην θέση «5», αφού ο Φαλ έχει ακόμη χρόνο για να πατήσει παρκέ.

Ο Ράιτ ήταν εντυπωσιακός στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα και συνεχίζει να δείχνει τα ποιοτικά στοιχεία, που εμφάνισε πέρυσι και κατέπληξε τον κόσμο. Ο Πετρούσεφ από την άλλη έχει αναπτερωμένο ηθικό μετά και την παρουσία του στην εθνική Σερβίας και αναμένεται ακόμη καλύτερος. Δεν χωράει βέβαια αμφιβολία ότι δεν πρόκειται να πάει στον Ερυθρό Αστέρα πλέον, όπου υπήρχαν συζητήσεις για να παραχωρηθεί δανεικός. Λέγεται ότι κάτι τέτοιο θα τεθεί πάλι όταν γίνουν όλοι καλά, αλλά και πάλι θα είναι δύσκολο να φύγει, αφού η σεζόν είναι πολύ βαθιά και τα προβλήματα σκάνε από παντού. Κυρίως στον Ολυμπιακό, που έχει ατυχία.

Ο Μουσταφά Φαλ
InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Ράιτ από την άλλη ετοιμάζεται για μία ακόμη σούπερ σεζόν καθώς μάλιστα το επόμενο καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες. Εχει πει ότι θα ήθελε να επιστρέψει στο ΝΒΑ και μέσω του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του.

Τα χρόνια άλλωστε δεν τον έχουν πάρει, αφού είναι 26 ετών. Και βέβαια πλέον στο ΝΒΑ πάνε ή ξαναπάνε παίκτες και σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως αποδείχθηκε με τον Βεζένκοφ και τον Μίσιτς πέρυσι, αλλά και με τους Γιαμπουσέλε και Ντοζίερ φέτος.

Ο Ολυμπιακός πέρα από τον Ράιτ έχει και τον Μιλουτίνοφ το άλλο καλοκαίρι να μένει ελεύθερος. Προφανώς θα πάει βλέποντας και κάνοντας και θα ζυγίσει τα πράγματα κατά την διάρκεια της σεζόν. Την ίδια ώρα θέλει να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τον ελληνικό του κορμό και το επόμενο καλοκαίρι θα υπάρχει η ευκαιρία του Γιώργου Παπαγιάννη, που θα μείνει ελεύθερος από την Μονακό.

Νίκολα Μιλουτίνοφ εναντίον Γιώργου Παπαγιάννη
InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μέχρι τότε βέβαια υπάρχει πολύς χρόνος. Αυτό, που νοιάζει τον Ολυμπιακό τώρα είναι η υγεία και κυρίως να πάρει το Σούπερ Καπ. Δεν είναι κάποιος σημαντικός στόχος αλλά η πρώτη εντύπωση μετράει. Ειδικά αν έχεις χάσει την προηγούμενη χρονιά και πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα από τον Παναθηναϊκό.