Νέα δεδομένα υπάρχουν στον Ολυμπιακό μετά από τον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ, καθώς τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και τα αδέρφια Αγγελόπουλοι δικαιώθηκαν πλήρως όταν έκαναν λόγο για την ανάγκη να υπάρχει ένα μεγάλο ρόστερ, με πολλές επιλογές στα χέρια του προπονητή.

Ειδικά στη θέση των ψηλών, καθώς οι Φαλ και Μιλουτίνοφ είναι ψηλά και βαρια κορμιά, που όσο εντυπωσιακοί είναι κάτω από τη ρακέτα, τόσο εύκολο είναι να προκύψει τραυματισμός ακριβώς λόγω του εντυπωσιακού μεγέθους τους. Κάπως έτσι συνέβη και με τον διεθνή Σέρβο άσο, σε μια περίοδο μάλιστα που δεν είναι ακριβές το πότε θα επιστρέψει ο Φαλ στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ο Πετρούσεφ δεν έχει να πάει πουθενά, τουλάχιστον μέχρι το Σούπερ Καπ, καθώς είναι ο μόνος διαθέσιμος μαζί με τον Μόουζες Ράιτ για να παίξει αυτό το διάστημα κάτω από τα καλάθια. Μέχρι το Σούπερ Καπ, τουλάχιστον, θα είναι στο Λιμάνι ο Πετρούσεφ και μετά βλέπουμε...

Γιατί ο Οσμάν δεν είναι Φουρνιέ και αυτό κάνει χαρούμενο τον Αταμάν!

Όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τη συμφωνία του Οσμάν με τον Παναθηναϊκό, ο Αταμαν γνώριζε πολύ καλά ποιον παίκτη πήρε - Παρόλα αυτά, λανθασμένα, κάποιοι θεώρησαν ότι ο Τούρκος είναι η απάντηση στην έλευση του Γάλλου. Καμία σχέση. Ο Φουρνιέ έχει πολύ καλό status στο ΝΒΑ (στα καλά χρόνια του Φουρνιέ ήταν καλύτερο το status του από τα καλά χρόνια του Κεντρικ Ναν!), είναι επιθετικός παίκτης και σκόρερ. Ο Οσμάν είναι διαφορετικός.

Ο Τσεντί Οσμάν κατά την άφιξή του στην Ελλάδα
InTime / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Τούρκος άσος είναι πολύ καλός στην άμυνα και, ίσως το πιο σημαντικό από όλα, μιλάει τη γλώσσα του Αταμάν. Αλλά αυτό με την αντιληψη στην άμυνα και το μεγάλο μέγεθος που έχει, τα έχετε διαβάσει κι αλλού. Αυτό που δεν έχετε διαβάσει είναι ότι ο μπορεί ακόμα και να κατεβάσει την μπάλα (γιατί είναι εξαιρετικός χειριστής) ή, σε κάθε περίπτωση, να πάρει την πρώτη πάσα από τον Σλούκα για να αναπτύξει επίθεση.

Επίσης, είναι καλός σε δημιουργία μετά από το πικ εν ρολ, καθώς μπορεί να τελειώσει με δικό του σκοράρισμα αλλά να δημιουργήσει και για συμπαίκτες του. Για αυτό και να τον περιμένετε τη νέα σεζόν να παίζει τόσο 3άρι με τον Μήτογλου στη θεση 4, αλλά και ως 4άρι με τρεις γκαρντ πίσω του - Ένα σύστημα που αναμένεται να το δούμε σε πολλά plαys στην Ευρωλίγκα τη νέα αγωνιστική περίοδο, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά σε όλες τις ομάδες.

Τι θα κάνει ο Φουρνιέ στον Ολυμπιακό

Ο Γάλλος είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, που θα φτιάξει σκοράρισμα για τον εαυτό του (κυρίως!) αλλά και για τους συμπαίκτες του. Κι επειδή και ο Μπαρτζώκας θα παίξει με τρια γκαρντ φέτος στην Ευρωλίγκα, ο Φουρνιέ μπορεί να έχει θέση είτε ως 1 ειτε ως 2 είτε ως 3. Κρατήστε το αυτό. Ταιριάζει σε κάθε στιλ παιχνιδιού αλλά, κυρίως, στο παιχνίδι του Μπαρτζώκα γιατί μπορεί να κρατήσει την μπάλα για να φτιάξει πικ εν ρολ. Κρατήστε το αυτό, γιατί ο Μπαρτζώκας ξέρει πώς να πάρει το καλύτερο από τους παίκτες που έχει στα χέρια του...