Κάιλ Γκάι: Στο podcast του Κολεγίου της Βιρτζίνια μίλησε ο Αμερικανός όπου έκανε τον απολογισμό της επαγγελματικής του καριέρας, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού αι την υποδοχή που επιφύλαξαν στην αποστολή της ομάδας τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ενώ αποκάλυψε ότι μίλησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από το επαγγελματικό μπάσκετ.

Ο Κάιλ Γκάι
Intime

"Έπαιξα με τον Παναθηναϊκό, νικήσαμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Όταν γυρίσαμε, μας περίμενε χιλιάδες κόσμου. Δεν ήθελαν να μας αγγίξουν ή αυτόγραφα. Απλώς είχαν πάθος για την ομάδα και τους παίκτες, κάτι από το οποίο μπορούμε να διδαχθούμε στις ΗΠΑ. Ξεπέρασαν τα όρια κάποιες φορές, αλλά όσο πιο παθιασμένοι είναι, τόσο το καλύτερο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, κάποια στιγμή μέσα στην σεζόν σκεφτόμουν ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να το κάνω αυτό. Μετά, έπαιζα καλά και το έβγαζα από το μυαλό μου. Μετά σκεφτόμουν το ίδιο στα playoffs, μου έλειπε το σπίτι μου, αλλά έπαιζα καλά στα playoffs, ερχόντουσαν προσφορές για συμβόλαια και σκεφτόμουν ότι μπορώ να θυσιάσω ακόμα μία χρονιά. Συνέχισα να παίζω αυτό το παιχνίδι.

Πέρυσι τον Μάρτιο, είπα ότι τελείωσα. Φυσικά, όταν το είπα, έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας μου. Έπαιζα στην Τενερίφη, ένα νησί κοντά στην Αφρική. Άρχισα να παίζω καλά. Μιλούσα με την οικογένειά μου, έλεγα ότι τελείωσα και δεν ήξερα τι θα κάνω μετά, παρά μόνο ότι θα κάνω διάλειμμα. Όταν τελείωσε η σεζόν πήρα πολύ καλές προσφορές, που θα εξασφάλιζαν τα παιδιά μου για την υπόλοιπη ζωή τους.

Είχα καλές προσφορές από καλές ομάδες. Είχα μιλήσει με την Ρεάλ, που δεν μου έκανε πρόταση, αλλά μιλήσαμε. Όταν όμως ήρθα στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου και πέρασα χρόνο με τους προπονητές και πρώην συμπαίκτες μου, είχα πάρει την απόφασή μου,

Είχα βασίσει τις προηγούμενες επιλογές μου στα χρήματα, για χάρη των παιδιών μου. Τότε σκέφτηκα ότι αντί να τα εξασφαλίσω, είναι καλύτερο να τους διδάξω πως είναι σημαντικό να κάνεις αυτό που σε κάνει χαρούμενο. Δεν ξέρω αν υπάρχει σωστό ή λάθος, αλλά είμαι χαρούμενος με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα", είπε ο Κάιλ Γκάι.

Ο Κάιλ Γκάι
Intime