Ο Αλέξα Αβράμοβιτς πήρε μία απόφαση... έκπληξη το καλοκαίρι, καθώς άφησε την Παρτιζάν για χάρη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία δεν αγωνίζεται στη Euroleague.

Ο Σέρβος γκαρντ δήλωσε ερωτευμένος με τη Μόσχα, ενώ τόνισε πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τον βοήθησε να πάρει την απόφαση, καθώς ο συμπαίκτης του στην Εθνική Σερβίας και σέντερ του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί στην ΤΣΣΚΑ στο παρελθόν.

Ο Αλέξα Αβράμοβιτς σε αναμέτρηση Ολυμπιακός - Παρτιζάν
InTime / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «Mozzart Sport»:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του στην ΤΣΣΚΑ: «Αρχίζω να μαθαίνω ρωσικά με τη γυναίκα μου. Θα είναι μια ωραία προσθήκη στα ιταλικά και τα ισπανικά που ήδη γνωρίζω. Δεν ξέρω τι να πω για τη Μόσχα που δεν είναι γνωστό, είναι όμορφα και ο σύλλογος της ΤΣΣΚΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, σίγουρα δίπλα στη Ρεάλ Μαδρίτης από άποψη οργάνωσης».

Για την απόφαση να μετακομίσει στη Ρωσία: «Ίσως είναι λίγο περίεργο για άλλους, αλλά για μένα είναι μια απολύτως φυσιολογική απόφαση να έρθω στην ΤΣΣΚΑ μετά από όλα. Τώρα είτε παίζουν στην Ευρωλίγκα, είτε όχι... Δεν το σκέφτηκα, ούτε ήταν πολύ μεγάλο για εμένα ως παράγοντας για να παίξω στην Ευρωλίγκα, ήρθα στον σύλλογο για να παίξω μπάσκετ και όπου είναι θα νιώθω καλά και θα διασκεδάζω».

Για το αν μίλησε με τον Βατούτιν: «Είχα επικοινωνία με τον Βατούτιν. Πρώτα πριν υπογράψω, πρέπει να αναφέρω τον παράγοντα Μιλουτίνοφ που με βοήθησε. Είναι ερωτευμένος με τον Μόσχα, μου είπε ότι δεν χρειάζεται να το σκεφτώ και είχα πραγματικά πολλές προσφορές. Τελικά δεν το σκέφτηκα γιατί ήξερα ότι αυτή ήταν μια καλή επιλογή για μένα».