Ο Ολυμπιακός συνέχισε με νίκη τις φιλικές του αναμετρήσεις, καθώς «καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο την Βίρτους Μπολόνια, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του τουρνουά της Κρήτης. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 78-66 και το βράδυ της Κυριακής θα αντιμετωπίσουν στον τελικό την Φενέρ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που από την πλευρά της είχε νικήσει την Αρμάνι.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι με τους Ιταλούς. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνά του θύμιζε σουρωτήρι, κάτι, που είχε ως συνέπεια η Βίρτους να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Είχε ως συνέπεια να κερδίζει καθαρά η ομάδα του Λούκα Μπάνκι και τελικώς να κλείνει το ημίχρονο με 42-38.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Ο Ολυμπιακός φόρεσε το γνώριμό του προσωπείο, που έχει να κάνει περισσότερο με την άμυνα. Σε αυτό το δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα υποχρέωσε τους Ιταλούς σε μόλις 24 πόντους και την ίδια ώρα στην επίθεση έβρισκε λύσεις κυρίως από τον Πίτερς, ο οποίος συνέχισε από εκεί, που τελείωσε πέρυσι.

Ο Αμερικάνος είναι σταθερή δύναμη για τους Πειραιώτες και μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ αναμένεται και φέτος να κάνουν «όργια».

Τα περισσότερα μάτια, πάντως, ήταν πάνω στον Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ ήταν άποντος στο πρώτο του φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα. Με την Βίρτους είχε 5 πόντους και είναι ολοφάνερο ότι θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Κόντρα στους Ιταλούς είχε και 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αλλά ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά περισσότερα από το μεγάλο του απόκτημα.

Ακόμη είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα και άλλωστε οι Πειραιώτες παίζουν προς το παρόν με μεγάλες απουσίες. Ειδικά οι απουσίες των Φαλ, Μιλουτίνοφ και Εβανς είναι τεράστιες και κομβικές. Αλλά ο φετινός Ολυμπιακός έχει πολλές και ποιοτικές λύσεις, που κάποιες στιγμές θα τα καλύπτουν τα όποια κενά υπάρχουν. Όχι, όμως, όλες τις φορές. Αν είναι πλήρεις οι Πειραιώτες, πάντως, ελάχιστες ομάδες έχουν να φοβηθούν. Μαζί με τον Παναθηναϊκό θα είναι τα γκράντε φαβορί για την Ευρωλίγκα και δεν θα είναι έκπληξη να δούμε για πρώτη φορά στην διοργάνωση τελικό ανάμεσα στις δύο ελληνικές υπερομάδες.