Σε συνέντευξη, που έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είπε ότι ο Εβάν Φουρνιέ αποφάσισε να υπογράψει στον Ολυμπιακό «ένα λεπτό αφότου μιλήσαμε». Ο Γάλλος σούπερ σταρ εδώ και χρόνια ήθελε να φορέσει την φανέλα των Πειραιωτών και να που έφτασε η ώρα στα 32 του. Προφανώς και το πλάνο, που του παρουσιάστηκε από τον Ελληνα προπονητή τον ικανοποίησε, ενώ την ίδια ώρα ήταν κατάλληλα και τα χρήματα, που δόθηκαν για το διετές συμβόλαιο.

Ο Φουρνιέ στα πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού δεν είναι ο Φουρνιέ, που ξέραμε, αλλά είναι θέμα χρόνου να βρει τον πραγματικό του εαυτό. Τα δύο τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ δεν κύλησαν όπως θα ήθελε και είναι λογικό να θέλει τον χρόνο του προκειμένου να αποκτήσει το κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας.

Γενικά ο Ολυμπιακός θέλει αρκετό χρόνο για να βρει τα πατήματά του και τα σχήματά του και θα είναι μία χρονιά με διάφορες αλλαγές καθώς έχει τραυματίες, που θα επανέλθουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ο Κίναν Εβανς αναμένεται σε περίπου 4 μήνες, ο Μιλουτίνοφ σε κάτι λιγότερο από δύο μήνες, ο ΜακΚίσικ δεν έχει κάτι σοβαρό και μέσα στις μέρες θα μπει στο παρκέ. Υπάρχει και ο Μουσταφά Φαλ για τον οποίο δεν έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στην επιστροφή του.

Intime

Και οι τρεις αυτοί παίκτες (εκτός ΜακΚίσικ, που μπαίνει από μέρα σε μέρα) είναι εξαιρετικά κομβικοί για την ομάδα του Πειραιά. Είναι οι δύο βασικοί σέντερ και ο βασικός δημιουργός στην περιφέρεια. Οσο αυτοί οι τρεις είναι εκτός παρκέ, δεν μπορεί να βγει κανένα ασφαλές συμπέρασμα για τον φετινό Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ως εκ των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης, λογικά θα βρει την λύση αλλά θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή από όλους και κυρίως από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Μία λέξη, η υπομονή, που δεν είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Για οποιαδήποτε ομάδα και να πρόκειται.

Intime

Το Σούπερ Καπ της Ρόδου πλησιάζει και εκεί θα είναι η πρώτη φορά φέτος, που θα πέσουν κορμιά. Ο νικητής της διοργάνωσης θα κερδίσει έναν τίτλο καθώς και πίστωση χρόνου. Ο ηττημένος δεν θα καταστραφεί, αλλά θα το σέρνει μαζί του για αρκετό καιρό.