Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Παρτιζάν με 75-64, ωστόσο κανείς δεν θα θυμάται το τελικό αποτέλεσμα, σε μία μεγαλειώδη βραδιά που ο κόσμος του Τριφυλλιού τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του σπουδαίου Παύλου Γιαννακόπουλου.

Το γιορτινό σκηνικό στήθηκε από νωρίς, με τους φίλους του Παναθηναϊκού να γεμίζουν σιγά σιγά το Καλλιμάρμαρο. Στο αποκορύφωμα της βραδιάς, περίπου 40.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στην κερκίδα, καταρρίποντας το ευρωπαϊκό ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα μπάσκετ και δημιουργώντας ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.

Η αναμέτρηση Εφές - Μακάμπι (89-66) αποτέλεσε το... ορεκτικό για το παιχνίδι Παναθηναϊκός - Παρτιζάν (64-75), όμως όλα τα βλέμματα βρίσκονταν στους "πράσινους" πρωταγωνιστές.

Οι Εργκίν Αταμάν, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Κώστας Σλούκας αποθεώθηκαν, ενώ ανάλογα ζεστή ήταν η υποδοχή του κοινού στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αφού ο κόουτς της Παρτιζάν λατρεύεται σαν... θεός από τους φίλους του Παναθηναϊκού λόγω της τεράστιας προσφοράς του στον σύλλογο.

Πριν το τζάμπολ του αγώνα με την Παρτιζάν, αποθεώθηκαν όλοι οι παίκτες του Τριφυλλιού, ενώ υπήρξε διάχυτη συγκίνηση από το εντυπωσιακό βίντεο-αφέρωμα που προβλήθηκε στις οθόνες προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου.