Ο Σεπτέμβριος αποχωρεί σιγά σιγά, ο Οκτώβριος έρχεται και μαζί με την Ευρωλίγκα ξεκινάει και το ΝΒΑ. Στις 4 του μήνα γίνεται το πρώτο ματς της χρονιάς ανάμεσα στους Ντένβερ Νάγγετς και τους πρωταθλητές Μπόστον Σέλτικς. Πρόκειται για παιχνίδι προετοιμασίας και θα γίνει, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, στο Αμπου Ντάμπι.

Πολλοί είναι οι -καλοί- παίκτες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, που παλεύουν ακόμη για ένα συμβόλαιο. Ως γνωστόν πάνω από 20 παίκτες ήρθαν φέτος στην Ευρωλίγκα από το ΝΒΑ. Και ορισμένοι μάλιστα παίκτες εξαιρετικά ποιοτικοί, όπως είναι οι Βεζένκοφ, Φουρνιέ, Γιούρτσεβεν και Οσμάν.

Καθώς φαίνεται, όμως, η σχετική αυτή προσέλευση θα συνεχιστεί μιας και όλοι αυτοί οι πολύ καλοί παίκτες, που περιμένουν συμβόλαιο στο ΝΒΑ, δεν θα βρουν. Δεν θα βρουν όλοι δηλαδή.

Κάποιες ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν ακόμη ανάγκες και κάποιες άλλες πιθανότατα θα έχουν ανάγκες, όταν οι παίκτες, που αναφερόμαστε, θα αποφασίσουν να έρθουν στην Ευρώπη.

Θέλετε ονόματα να πέσετε κάτω;

Ο Τζόρνταν Γκούντγουιν είναι ένα από αυτά. Ο Αμερικάνος γκαρντ είχε καλά παιχνίδια πέρυσι με το Μέμφις, ενώ πιο πριν έπαιζε και είχε ρόλο σε Σανς και Ουίζαρντς. Τώρα θα προσπαθήσει να μπει στο ρόστερ των Λέικερς αλλά αν δεν τα καταφέρει, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο Ονουράλπ Μπιτίμ, που είχε γραφτεί πέρυσι το καλοκαίρι ότι ενδιαφέρει τον Αταμάν, είναι μία ακόμη περίπτωση. Ο Τούρκος φόργουορντ ήταν στους Μπουλς και εκεί προσπαθεί να μείνει. Αν δεν πετύχει τον στόχο του όλα είναι πιθανά καθώς μάλιστα υπάρχει εδώ και καιρό η φημολογία ότι θα επιστρέψει στη χώρα του.

Τέλος ο Νέιθαν Μενσά είναι επίσης παίκτης αυτής της κατηγορίας. Ο Γκανέζος σέντερ προσπαθεί να βρεθεί στο ρόστερ των Σαν Αντόνιο Σπερς, δίπλα στο φαινόμενο Βίκτορ Ουεμπανιάμα. Δεν είναι όμως εύκολο κάτι τέτοιο. Και για τις ομάδες της Ευρωλίγκας ο Μενσά είναι «λουκούμι» καθώς οι καλοί σέντερ και κυρίως οι καλοί αμυντικοί σέντερ σπανίζουν στη «Γηραιά Ηπειρο».

Απέναντι σε αυτή την διαδικασία ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό είναι στην ουσία αδιάφοροι καθώς έχουν κλείσει τα ρόστερ τους. Όπως, όμως, λένε και οι μεν και οι δε, σε αυτό το επίπεδο πρέπει να παρακολουθείς τα πάντα. Και επειδή δεν ξέρεις πότε μπορεί να σου παραστεί ανάγκη, οι «αιώνιοι» ρίχνουν κι αυτοί τα βλέμματά τους στην αγορά και δη σε εκείνη του ΝΒΑ, που από δω και πέρα θα γίνει πολύ ενεργή.