Ο Ολυμπιακός νίκησε το βράδυ της Κυριακής την Τράπανι με 95-90 με τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει και πάλι την διαφορά με 23 πόντους. Ηταν ένα πολύ χρήσιμο φιλικό για τους Πειραιώτες καθώς αντιμετώπισαν μία ομάδα, η οποία έχει παίκτες με ταλέντο στην επίθεση και έπαιξε σε υψηλό ρυθμό.

Ενας από αυτούς τους παίκτες είναι ο Τζάστιν Ρόμπινσον, ο οποίος εξέθεσε πολλές φορές την άμυνα του Ολυμπιακού και με 25 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο Ρόμπινσον άρεσε σε πολύ κόσμο εδώ στην Ελλάδα, που είδε το ματς στην τηλεόραση, και δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που έκαναν λόγο για έναν γκαρντ, που του χρόνου θα είναι στην Ευρωλίγκα. Υπάρχει τύχη να γίνει αυτό καθώς μάλιστα δεν μιλάμε για έναν τυχαίο παίκτη, αλλά για έναν γκαρντ, που πέρασε αρκετά χρόνια στο ΝΒΑ. Εκεί δεν έκανε τίποτα τρομερό, αλλά όπως έδειξε και με τον Ολυμπιακό για την Ευρώπη είναι ταμάμ. Και αν συνεχίσει έτσι τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τον δούμε του χρόνου στην Ευρωλίγκα.

Ενας άλλος Αμερικάνος γκαρντ, που έχει μεγάλη τύχη να είναι του χρόνου στην Ευρωλίγκα είναι ο Εξέβιερ Μουν. Ο Μουν ήταν τα προηγούμενα χρόνια στο ΝΒΑ, έχοντας πάντως περάσει και από μικρές ομάδες της Ευρώπης. Στα 29 του χρόνια επέστρεψε στη «Γηραιά Ηπειρο», παίρνοντας ένα πολύ καλό συμβόλαιο στην Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ. Είναι ένας γκαρντ με ικανότητα στο σκοράρισμα και τρομερό πρώτο βήμα που θυμίζει Μάικ Τζέιμς.

Είναι πιθανόν, λοιπόν, αν όλα κυλήσουν λογικά ο Μουν να είναι του χρόνου στην Ευρωλίγκα. Και γιατί όχι σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. ‘Η ακόμη στην ομάδα της Ευρωλίγκας, όπου θα βρίσκεται ο Πασκουάλ, καθώς αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά στη Ρωσία και τη Ζενίτ.

Ο Ισπανός προπονητής είναι από το 2020 στη συγκεκριμένη ομάδα. Τα χρήματα, που παίρνει, είναι απίστευτα αλλά την ίδια ώρα έχει και μία καριέρα να τρέξει. Μία καριέρα, που έχει μείνει πίσω, άπαξ και είναι στη Ζενίτ, που λόγω του πολέμου είναι εκτός μπασκετικού χάρτη.

Θα γυρίσει, λοιπόν, του χρόνου ο Ισπανός στις κανονικές συνθήκες και στην Ευρωλίγκα και ίσως να είναι αυτός, που θα συστήσει στον πολύ κόσμο τι εστί Εξέβιερ Μουν.