Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τα φιλικά του με μία ακόμη ήττα, καθώς έχασε το βράδυ της Τετάρτης από την Εφές με 90-75. Οι πρωταθλητές Ευρώπης αγωνίστηκαν με ηχηρές απουσίες και σίγουρα αυτό δικαιολογεί πολλά για την ήττα από τους Τούρκους με διαφορά 15 πόντων. Πάντως, είναι φανερό ότι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θέλει αρκετό χρόνο προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Κάτι, που δεν θα συμβεί στο Σούπερ Καπ, το οποίο διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο. Οι «πράσινοι» είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό, έχουν και τραυματισμούς με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να είναι το φαβορί για τη κατάκτηση της πρώτης κούπας της χρονιάς.

Την Πέμπτη θα φανεί και πως ακριβώς έχουν οι τραυματισμοί του Παναθηναϊκού με τον Σλούκα, ωστόσο, να μην έχει κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό κόντρα στην αρνητική φημολογία, που κυκλοφόρησε.

Σλούκας εναντίον ΜακΚίσικ σε ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
InTime / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν ήταν για μία ακόμη φορά ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, δεσπόζοντας κάτω από τα καλάθια. Ο πρώην παίκτης των Γιούτα Τζαζ έκανε πάλι νταμπλ νταμπλ, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την ικανότητά του στα ριμπάουντ. Τώρα, που θα επιστρέψει ο Λεσόρ ο χρόνος συμμετοχής του Τούρκου θα είναι μικρότερος αλλά ακόμη κι έτσι θα ξεχωρίσει για την ικανότητά του να μαζεύει με ευκολία αυτά, που στη μπασκετική αργκό λέγονται «σκουπίδια».

Από την άλλη ο Τσεντί Οσμάν χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο από τον συμπαίκτη του με τον Αταμάν να μην έχει άγχος, να μην βιάζεται ιδιαίτερα καθώς μάλιστα θεωρεί τον θεσμό του Σούπερ Καπ όχι προτεραιότητα. Κάτι, που είχε πει και πέρυσι όχι μόνο για το Σούπερ Καπ, αλλά και για το Κύπελλο Ελλάδας.

«Πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα». Αυτοί είναι οι βασικοί στόχοι του Παναθηναϊκού, αυτά θεωρεί σημαντικά πράγματα ο Αταμάν. Κάτι, στο οποίο δεν θα παρεκκλίνει φέτος.

Στα μάτια των παικτών ο Τούρκος προπονητής δεν βλέπει ακόμη την σπίθα του φαβορί για τη νέα χρονιά, αλλά πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα συντελέσει τα μέγιστα ο ίδιος, ώστε αυτή η δίψα να μεγαλώνει όσο περνάνε οι μήνες και πλησιάζουμε στα μεγάλα γεγονότα.