Στο μπάσκετ παίζει και η έκπληξη και δεν ήθελε και πολύ να γίνει πριν από λίγο στη Ρόδο. Εκεί, όπου ο Ολυμπιακός είδε και έπαθε μέχρι να νικήσει το Περιστέρι (79-74) και έτσι να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Σούπερ Καπ, που θα γίνει την Κυριακή. Εκεί, όπου απέναντί του θα βρει τον Παναθηναϊκό, στη πρώτη μεταξύ τους μάχη για την χρονιά.

Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ από το πολύ καλά στημένο Περιστέρι και χρειάστηκε στο τέλος να βάλει τα δυνατά του ο Πετρούσεφ για να αποφευχθεί το πατατράκ. Ο Σέρβος σέντερ πήρε μπάλες, έκανε σκορ και μπόρεσε έτσι να ξελασπώσει τον Ολυμπιακό, που είχε βρει τον μπελά του από την ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη. Ο Πετρούσεφ έκανε την διαφορά λόγω της αξίας του, αλλά και γιατί ήταν εκτός παρκέ ο Τζάστιν Πάτον λόγω φάουλ. Ο ύψους 2.16 σέντερ, πρώην του ΝΒΑ, έκανε σπουδαίο παιχνίδι, αλλά χωρίς το μέγεθός του στο παρκέ, το Περιστέρι είχε πρόβλημα. Το αξιοποίησε ο Ολυμπιακός και έτσι μπόρεσε να πάρει τη νίκη.

Φάνηκε, πάντως, για μία ακόμη φορά ότι οι Πειραιώτες θέλουν πολλή δουλειά και οι λόγοι δεν είναι λίγοι. Προστέθηκαν αρκετά και βαριά ονόματα στο ρόστερ ενώ παίζουν χωρίς τρεις βασικούς τους πυλώνες, τους δύο ψηλούς, Φαλ και Μιλουτίνοφ, και τον Κίναν Εβανς, που κάνει την διαφορά στην επίθεση.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο αλλά και υπομονή από τους φιλάθλους του καθώς μάλλον θα αργήσει να βρει σταθερές. Και μέσα σε αυτά πρέπει να φτάσει στα καθιερωμένα του δεδομένα και ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος παίζει σωστό μπάσκετ, αλλά φαίνεται ότι είναι μακριά από τον γνωστό του εαυτό.

Σε λιγότερο από 24 ώρες, πάντως, το ματς είναι άλλης υφής. Ο Ολυμπιακός ήταν χάλια σήμερα, αλλά αύριο μπορεί να είναι το αντίθετο. Και άλλωστε στα ντέρμπι μετράνε πολλά πράγματα, κάτι, που έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν.