Το Σούπερ Καπ άνοιξε τη σεζόν με ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σήκωσε την πρώτη κούπα της σεζόν. Ο Σάσα Βεζένκοφ άρχισε από νωρίς τις υψηλές αγωνιστικές πτήσεις και μαζί με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ οδήγησαν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη νίκη επί του Παναθηναϊκό στον τελικό. Η καλύτερη εκκίνηση σε μία αγωνιστική περίοδο που οι Ερυθρόλευκοι λογίζονται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague.

Η διοργάνωση ουσιαστικά επιβεβαίωσε πράγματα που εξ' αρχής περιμέναμε να συμβούν φέτος. Κυρίως αναφορικά με την ανάγκη του Μπαρτζώκα να προβεί σε αλλαγές και να πάρει δύσκολες αποφάσεις λόγω του ασφυκτικά γεμάτου ρόστερ του.

Από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν φάνηκε ότι ο Σακίλ ΜακΚίσικ θα αποτελέσει συμπληρωματική λύση, κάτι που φέρεται να έχει ουσιαστικά... συμφωνήσει με τον προπονητή του, γι' αυτό και παρέμεινε στην ομάδα παρά την πληθώρα λύσεων στις θέσεις που αγωνίζεται. Αν και έχει εξαιρετική προϊστορία απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Αμερικανός αποτέλεσε τον παίκτη που κόπηκε από την εξάδα των ξένων στις αναμετρήσεις του Σούπερ Καπ. Μην ξεχνάμε ότι οι Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών, ενώ ο Εβάν Φουρνιέ και ο Λούκα Βιλντόζα ψάχνουν ακόμα τα πατήματά τους. Εντούτοις, δεν βρέθηκε θέση για τον ΜακΚίσικ!

Intime


Η λογική λέει ότι ο Αμερικανός δεν θα μπει στην επτάδα (6+1) των ξένων για τα ματς της Basket League, καθώς οι επιστροφές των δύο ψηλών θα μικρύνουν ακόμα περισσότερο τον χώρο για τον ΜακΚίσικ στο ρόστερ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η διαχείριση του Μπαρτζώκα όταν αρχίσει να αγωνίζεται και ο τραυματίας Κίναν Έβανς, ωστόσο αυτή η κουβέντα είναι μακρινή.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει από τώρα πώς θα εξελιχθεί μία μακρά σεζόν, ποιος θα τραυματιστεί, αν θα υπάρξει κάποιος που θα ντεφορμαριστεί, ποιος δεν θα δικαιώσει τις προσδοκίες και ποιος θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη. Σε πρώτη φάση ο ΜακΚίσικ ξεκινά τη σεζόν όντας μία λύση που ο Μπαρτζώκας υπολογίζει κυρίως για τα παιχνίδια της Euroleague με περιορισμένα λεπτά στο rotation. Συνεπώς, σε αυτά θα ψάξει ο Αμερικανός την ευκαιρία του για να κάνει την ανατροπή και να κατακτήσει έναν πιο ενεργό ρόλο, εφόσον αποδείξει ότι το αξίζει. Μετά τις επιστροφές Φαλ και Μιλουτίνοφ, ακόμα και η θέση στη δωδεκάδα δεν θα είναι εγγυημένη για τον "Σακ"!

Intime


Ακριβώς το ίδιο φαίνεται να ισχύει για τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Οι οποίοι ναι μεν θα αγωνίζονται στην Ελλάδα, αλλά παραμένει ερωτηματικό η παρουσία τους στη Euroleague, όπου δεν υπάρχει περιορισμός για τους ξένους στις δωδεκάδες των αγώνων. Κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν αγωνίστηκαν καθόλου και αρχίζουν τη σεζόν όντες ιεραρχικά πίσω από Ντόρσεϊ, Φουρνιέ, Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Βιλντόζα στην περιφέρεια. Όχι και εύκολο να βρουν θέση...