Κακή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού στο διπλό επί του Λαυρίου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ζητά βελτίωση από τους παίκτες του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, πάντως, ο κόουτς των Πειραιωτών έκανε γνωστό ότι περιμένει να έχει την επόμενη εβδομάδα στη διάθεσή του τόσο τον Μιλουτίνοφ όσο και τον Φαλ.

«Γενικά μέχρι τώρα, αν εξαιρέσουμε το ματς με τη Φενέρ, δεν έχουμε χάσει παιχνίδι. Με την απόδοσή μας δεν θέλγουμε. Παίζουμε κατά διαστήματα καλά, αλλά πρέπει να είμαστε πιο συμπαγείς.

Να παίζουμε μεγαλύτερα διαστήματα καλά. Έχουμε ταλέντο και ρόστερ, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, και με τους ψηλούς που έρχονται ελπίζω την άλλη εβδομάδα. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα για να είμαστε ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο Μπαρτζώκας.

O Γιώργος Μπαρτζώκας
ΙnTime/ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, ανέφερε:

Για το ματς και την καλή άμυνα του Λαυρίου: «Αναμφισβήτητα ήταν δύσκολη η αποστολή μας, όχι εκ προοιμίου. Στην ουσία αυτή τη στιγμή δείχνουμε ότι είμαστε σε φόρμα Φεβρουαρίου, σαν να υπάρχει μια κόπωση. Έχουμε αργά πόδια, είμαστε διστακτικοί στις αποφάσεις μας, δεν έχουμε φρεσκάδα. Το ότι μας λείπουν δύο βασικοί ψηλοί δεν είναι δικαιολογία. Συγχαρητήρια στο Λαύριο, ήταν μαχητικό. Με το ροτέισον που έχουμε μοιραία θα γινόταν αυτό, χαίρομαι να βλέπω να δυναμώνει το πρωτάθλημα».

O Mιλουτίνοφ και ο Φαλ
ΙnTime/ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Για τον Γκος: «Μας είπε ότι το ισχίο του έχει σφίξει λίγο, δε νομίζω να είναι κάτι σοβαρό».

Για το αν το γεγονός ότι οι εμφανίσεις δεν είναι θελκτικές, επηρεάζει την ομάδα: «Πάντα. Όταν δεν παίζεις καλά αρχίζουν όλοι και αμφιβάλλουν. Για τους συμπαίκτες τους, για τη φόρμα τους. Πάντα είναι έτσι τα πράγματα. Στον επαγγελματικό αθλητισμό οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που πάντα παίζει ρόλο. Όλοι ξέρουμε τη διαδικασία, κάθε χρόνο είναι ίδια. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, πρέπει να γίνουμε γρήγορα συμπαγείς, γιατί αυτό είναι το βασικό μας χαρακτηριστικό».

Στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Καταρχάς να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες υγεία, ηρεμία και επίτευξη όλων των στόχων. Συγκεκριμένα για το Λαύριο, από όπου ξεκινήσαμε τη χρονιά, θέλω να τούς πω ένα μεγάλο "μπράβο", έπαιξαν πολύ καλά για τρία δεκάλεπτα και λόγω της φθοράς και του ανοίγματος στο ροτέισον στο τέλος παρέδωσαν.

Για μας προφανώς είναι ένα παιχνίδι που κατέδειξε τα προβλήματα που έχουμε αυτή την εποχή. Έλλειψη συνοχής, κακή φόρμα παικτών, χαλαρή προσέγγιση στο ματς. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο μετρήσαμε 9 χαμένα λέι απ κάτω από το καλάθι. Πολλές χαμένες βολές από παίκτες που σουτάρουν 90% στην καριέρα τους και φυσικά πολλές κακές αμυντικές συνεργασίες που έδωσαν τη δυνατότητα στο Λαύριο να σκοράρει 45 πόντους στο α' ημίχρονο - αν δεν κάνω λάθος-. Χρειάστηκε να πιεστούμε τελικά για να κερδίσουμε. Οπότε εμείς είμαστε σε διαδικασία που όλες οι ομάδες περνούν, να γίνουμε συμπαγείς, να αποκτήσουμε συνοχή, να μην αφήνουμε καμιά φάση και φυσικά να μην υποτιμούμε κανέναν».