Ο Παναθηναϊκός έκανε το «2 στα 2» στην Ευρωλίγκα, έκανε το «2 στα 2» κόντρα στις γερμανικές ομάδες. Την προηγούμενη εβδομάδα στη πρεμιέρα νίκησε εύκολα την Αλμπα, πριν από λίγο δεν είχε προβλήματα απέναντι στην Μπάγερν στο ολοκαίνουριο και αστραφτερό ΟΑΚΑ. Νίκησε περίπου όσο εύκολα δείχνει το 94-79 και ικανοποίησε τον κόσμο του, που βρέθηκε στο στολίδι των βορείων προαστίων.

Ο Λορένζο Μπράουν ήταν ο πιο καταλυτικός παίκτης του επτάστερου. Οταν η Μπάγερν πλησίασε σε 70-65, ο έμπειρος Αμερικάνος το πήρε πάνω του και καθάρισε την παρτίδα. Ακόμη και όταν πλησίασε στους 5 πόντους η γερμανική ομάδα, η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε ότι αρκούσε ένα ξέσπασμα στον Παναθηναϊκό για να σφραγίσει τη νίκη. Αυτό έγινε με μπροστάρη τον Μπράουν, το σκορ πήγε στο 78-65 και οι «πράσινοι» δεν ξανακοίταξαν πίσω.

Και αν ο Μπράουν ήταν ο άνθρωπος της τελικής ευθείας του αγώνα, ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο καλύτερος στο προηγούμενο διάστημα. Ο Γάλλος σέντερ έκανε πάρτι απέναντι στους ψηλούς των Γερμανών και με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ δεν τους άφησε το παραμικρό περιθώριο.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός είχε πλουραλισμό αφού και ο Ναν ήταν πολύ καλός στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά και ο πολύτιμος Χούαντσο Χερνανγκόμεθ.

Γενικώς οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν καλά κομμάτια απόδοσης, αλλά κάπου μπλοκαρίστηκαν όταν η Μπάγερν έβαλε άμυνες ζώνης και σύνθετες άμυνες. Βρήκαν, όμως, τον τρόπο να λύσουν τον γόρδιο δεσμό και αυτό έγινε και βέβαια λόγω της διαφοράς δυναμικότητας. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες, που μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, όταν δυσκολεύουν τα πράγματα, κάτι, που επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά σήμερα το βράδυ.

Η επόμενη εβδομάδα έχει δύο παιχνίδια και οι «πράσινοι» θα πάνε για το «4 στα 4» έχοντας μπροστά τους την Παρί και την Ρεάλ εκτός έδρας. Ειδικά το παιχνίδι με τους Μαδριλένους είναι πολύ δύσκολο αλλά από πέρυσι ο Παναθηναϊκός αποδεικνύει ότι μπορεί να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.