Euroleague: Η Αρμάνι πέτυχε την πρώτη νίκη της (79-75) στην 2η αγωνιστική της Euroleague και στο πρώτο εντός έδρας αγώνα της, με αντίπαλο την Παρί που ήταν αξιόμαχη και “λύγισε” από την διάθεση του Σαβόν Σίλντς, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο πήρε από το…χέρι τους γηπεδούχους και τους οδήγησε στην δύσκολη επικράτηση.

Ο Αμερικάνος γκάρντ έκανε τα…πάντα. Σκόραρε με βολές, πέτυχε καλάθια, “έβγαλε” άμυνες, κέρδισε τζάμπολ από τον Γιάτουνεν και πέτυχε το καθοριστικό 78-74 στα 21” πριν από την λήξη, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Ζακ Λε Ντέι. Ο Μίροτιτς πέτυχε 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ήταν “άφαντος” στο δεύτερο, λόγω της άμυνας του Σί.

Με τον Μίροτιτς να πετυχαίνει 10 από τους 20 πόντους της Αρμάνι, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 19-13 στην πρώτη περίοδο, αλλά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους και η Παρί πλησίασε στο καλάθι. Στην δεύτερη περίοδο, το Μιλάνο έχοντας φτάσει τα 6 εύστοχα τρίποντα, προηγήθηκε εκ νέου με 33-26, αλλά και πάλι οι Παριζιάνοι δεν επέτρεψαν να διευρυνθεί το προβάδισμα των εφτά πόντων. Αντίθετα, με σερί 0-11 και προσδίδοντας γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους, “προσπέρασαν” στο σκορ με 33-37 και τους Μάλκολμ και Ιφί να έχουν σημειώσει 8 πόντους, έκαστος. Η Παρί τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με τα ίδια εύστοχα τρίποντα (6) που είχε και η Αρμάνι.

Η Παρί μαθαίνει την Ευρωλίγκα στην πρώτη συμμετοχή της και ο Τι Τζέι Σόρτς ήταν ο κορυφαίος παίκτης της, αλλά δεν είχε βοήθεια, με εξαίρεση τον Μάλκολμ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 60-67, αλλά η Αρμάνι παίζοντας άμυνα με πολλές επαφές και παρά την φθορά των φάουλ, προηγήθηκε 75-73 και ο Σίλντς “τελείωσε
το ματς.

Δεκάλεπτα: 20-18, 35-39, 58-57, 79-75