Τεράστιο ενδιαφέρον είχε το εντός έδρας παιχνίδι τού Παναθηναϊκού με τη Μπάγερν Μονάχου, καθώς αφενός οι Πράσινοι έπρεπε να κερδίσουν ένα πονηρό παιχνίδι με αντίπαλο που είχε κάνει πρόσφατα τη ζημιά στη Ρεάλ Μαδρίτης, αφετέρου ήταν το πρώτο παιχνίδι τού Τριφυλλιού στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ.

Το sportdog επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο Βαρβάρα Φανίδη, που παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ των Πράσινων, παρακολούθησε το παιχνίδι με αντιπαλο τη γερμανική ομάδα από το Ολυμπιακό Στάδιο και μεταφέρει την εμπειρία της.

"Ξεχώρισαν Χουάντσο, Ναν και Λεσόρ - Starter σε όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας ο Λορέντζο "

"Ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν είναι στο 100%, και είναι απολύτως λογικό αφού είμαστε νωρίς στη σεζόν, αλλά έκανε το 2Χ2 και έτσι πηγαίνει με άνεση στη δύσκολη διαβολοβδομάδα με Παρί και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί θέλουν να καλύψουν τη διαφορά από την ήττα με την Μπάγερν, χρωστάνε και μια άτυπη εκδίκηση από τις δύο ήττες που είχαν δεχθεί από πέρσι στην κανονική διάρκεια και, φυσικά, στον τελικό", ανέφερε αρχικά η καλή ρεπόρτερ και συμπλήρωσε:

"Ουσιαστικά κάνει το παιχνίδι του, ειδικά στο πρώτο έκανε την καλύτερη δυνατή αρχή, εκμεταλλεύτηκε όλα τα δυνατά σημεία, διατήρησε διψήφια διαφορά. Ο Παναθηναϊκός έδωσε την ευκαιρια να μειώσουν οι Γερμανοί αλλά με το ρόστερ και το βάθος που έχει το Τριφύλλι, σε 3 λεπτά το +5 το έκανε +13".

Ποιους ξεχώρισες;

"Παίκτες όπως ο Χουάντσο, που έκανε τεράστια δουλειά και έβγαλε πολλές παγίδες στην άμυνα, ο Ναν που δεν πολυφάνηκε αλλά τελικά έβαλε 17 πόντους και έδειξε ότι συνεχίζει από πέρσι. Και σούπερ σταρ ήταν ο Λεσόρ, δεν είχε αντίπαλο και ουσιαστικα βοήθησε πολυ. Ο Λορέντζο Μπράουν δεν φάνηκε πολύ αλλά είναι ουσιαστικά διδυμο με τον Σλούκα - Όταν ο Σλούκας ήταν ντεφορμέ μπήκε ο Λορέντζο Μπράουν με 9 πόντους και 5 ασίστ και φάνηκε πολύ απλά ότι μπορεί να βοηθήσει από τον πάγκο, είναι πολυτέλεια μεγάλη - Θα ήταν starter σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας".

"Αν βρει ρυθμό στο σουτ ο Χουάντσο - Το καλύτερο της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός - Έτσι θα φερει έσοδα"

Να μείνουμε λίγο παραπάνω στον Χουάντσο, που μπορεί να δώσει λύσεις στους ψηλούς;

"Είδαμε τον πραγματικό Χουάντσο από τον Μάρτη και μετά. Ήταν πολλά χρόνια στο ΝΒΑ, σε διαφορετικό ρόλο και συνθήκες. Στους τελικούς με τον Ολυμπιακό τον είδαμε τι μπορεί να κάνει. Ήταν σε δύσκολο καλοκαίρι κι αυτός με την εθνική Ισπανίας, παίρνει πρωτοβουλίες, χώρους, άμυνες, βγάζει πράγματα που η στατιστική δεν τα δείχνει (τα space που βγάζει, βοηθάει στη δημιουργία με παγίδες κ.λπ.) και μέσα στο παρκέ είναι πολλή δουλειά. Αν βρει ρυθμό στο σουτ μπορεί να κάνει εξαιρετική σεζόν".

Δύο λόγια για το ανακαινισμένο γήπεδο;

"Το γήπεδο είναι στο πρότυπο του ΝΒΑ, αυτή είναι η αλήθεια. Το καλύτερο γήπεδο της Ευρώπης, εντυπωσιακό επίπεδο, τα καινούργια φώτα και οι οθόνες φτιάχνουν φανταστική μπασκετική εικόνα και βοηθάει τον κόσμο. Οι τιμές θα πέσουν στα επόμενα παιχνίδια, για να έρθουν οι οικογένειες, να περάσουν το απόγευμα και να δουν μετά τον αγώνα".

Το γήπεδο θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να αλλάξει επίπεδο;

"Προσπαθούσε να το πάρει ο Γιαννακόπουλος και, παρόλα τα εμπόδια, είναι στα χέρια του - Για 50 χρόνια μεν αλλά είναι ιδιωτική πρωτοβουλία. Η ανακαίνιση κράτησε μόλις 75 μέρες και ήδη είναι έτοιμο το μεγαλύτερο κομμάτι και δείχνει ότι αλλάζει επίπεδο. Θα φέρει πολλά έσοδα σε άλλους τρόπους, συναυλίες κ.λπ. Είναι το μεγαλύτερο κλειστό στην Αττική, άρα αλλάζει επίπεδο".