Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε πολύ το βράδυ της Τρίτης στο Παρίσι. Όχι επειδή έχασε από την Παρί, αλλά για τον τρόπο, με τον οποίο ήρθε η ήττα. Κόντρα σε μία πρωτάρα στην Ευρωλίγκα ομάδα οι πρωταθλητές Ευρώπης παρουσιάστηκαν σαν να μην ήξεραν τι θα αντιμετωπίσουν. Αιφνιδιάστηκαν από τους πολύ αθλητικούς και σκληρούς Γάλλους με αποτέλεσμα να κυνηγάνε στο σκορ σε όλο το παιχνίδι. Και παρά την μεγάλη τους προσπάθεια στο τέλος δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή, γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα στην Ευρωλίγκα.

Ο Εργκίν Αταμάν παραδέχθηκε ότι είδε πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα τέτοιον τρόπο παιχνιδιού, παράλληλα, όμως, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ομάδα του θα δώσει απαντήσεις το βράδυ της Πέμπτης στη Μαδρίτη, όταν και θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ.

Προφανώς κόντρα στους Μαδριλένους ο Αταμάν θα μαζέψει το ρόστερ του, θα κλείσει, δηλαδή, το ροτέισον γιατί το αντίθετο, που έκανε με την Παρί, δεν τον βοήθησε πολύ. Αλλωστε ο Τούρκος προπονητής δεν είναι από αυτούς, που συνηθίζουν να παίζουν με 11 και 12 παίκτες.

Δεν ήρθε η καταστροφή με την ήττα από την Παρί, αλλά το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ακολουθούν δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Το ένα είναι που αναφέραμε με την Ρεάλ και το άλλο την επόμενη εβδομάδα στην Πόλη με την Φενέρ.

Προφανώς ο επτάστερος έχει την ποιότητα να κάνει και δύο νίκες, αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει αν έρθουν ανάποδα τα αποτελέσματα.

Ο Αταμάν περιμένει ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια να δει πολύ καλύτερο τον Σλούκα, ο οποίος κόντρα σε Μπάγερν, ΠΑΟΚ και Παρί δεν ήταν καθόλου καλός. Ξέρουν όλοι βέβαια ότι όταν πρέπει ο αρχηγός της ομάδας θα είναι εκεί, αλλά πριν έρθουν τα πολύ κρίσιμα, ο Τούρκος κόουτς τον θέλει πανέτοιμο στις δύο δύσκολες εξόδους, που ακολουθούν.

Ο Εργκίν Αταμάν και ο Κώστας Σλούκας
InTime / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εστω και μία νίκη να πάρει σε αυτά τα δύο παιχνίδια ο Παναθηναϊκός θα είναι μία σημαντική ανάσα για την συνέχεια. Προσπαθεί αυτό τον καιρό όπως και άλλες ομάδες να αγοράσει χρόνο, αλλά είναι απαραίτητο σε αυτή την διαδικασία να παίρνει και νίκες. Και ειδικά να μην χάνει παιχνίδια εκτός προγράμματος όπως ήταν αυτό με την Παρί.