Την εκδίκησή της για τον χαμένο τελικό του Βερολίνου πήρε το βράδυ της Πέμπτης η Ρεάλ. Η «βασίλισσα» κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 90-86 και συν τοις άλλοις πήρε μία βαθιά ανάσα, καθώς προερχόταν από κακές εμφανίσεις και άσχημα αποτελέσματα. Ο Φακούντο Καμπάτσο, που δεν είχε παίξει στο προηγούμενο παιχνίδι με την Μπασκόνια, λόγω τιμωρίας παρουσιάστηκε φουριόζος και έκανε την διαφορά με το πληθωρικό του παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμη παιχνίδι, τρίτο συνεχόμενο, ήταν χαμένος στην άμυνα και έτσι έχασε ξανά. Ο Κέντρικ Ναν προσπάθησε να σώσει την κατάσταση, αλλά η πολύ καλή επιθετική του βραδιά δεν ήταν αρκετή.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο «Wizink Center», έχοντας συμπτώματα από το Παρίσι. Κοιμόταν όρθιος, δηλαδή, και η Ρεάλ δεν χρειάστηκε και πολύ για να το αξιοποιήσει αυτό. Καθοδηγούμενοι από τον Καμπάτσο οι Μαδριλένοι βρέθηκαν πολύ γρήγορα καβάλα στο άλογο και μάλιστα κάποια στιγμή προηγήθηκαν με 19-5. Ο Εργκίν Αταμάν κοίταξε στον πάγκο του για να βρει λύσεις και κάτι έγινε. Πέταξε, λοιπόν, στο παρκέ τον Παπαπέτρου και τον Χουάντσο Χερνανγκόμεθ και ο Παναθηναϊκός άρχισε να συνέρχεται. Οι δύο τους άρχισαν να βάζουν το ένα τρίποντο μετά το άλλο και οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν να νοιώθουν καλύτερα. Η κατάσταση τους βελτιώθηκε περισσότερο όταν ο Καμπάτσο πήγε στον πάγκο για να ξεκουραστεί και κάπως έτσι το ημίχρονο έκλεισε με 43-38 υπέρ της Ρεάλ. Ενα πρώτο ημίχρονο, δηλαδή, που βάσει εικόνας θα έπρεπε να βρει τον Παναθηναϊκό να χάνει σχεδόν με 15 πόντους, τον βρήκε να πηγαίνει στα αποδυτήρια με -5.

Στην τρίτη περίοδο η «πράσινη» αντεπίθεση συνεχίστηκε και η διαφορά έφτασε στους δύο πόντους (50-48). Αλλά κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός χάθηκε και η Ρεάλ γκάζωσε και πάλι. Με τον Αλμπέρτο Αμπάλντε μάλιστα να είναι καταλύτης σε αυτό. Ο Ισπανός γκαρντ πήρε την κατάσταση πάνω του και η ομάδα του ξέφυγε με 66-49. Ο Οσμαν ξαναπάτησε παρκέ για τον Παναθηναϊκό και βοήθησε, ώστε η τρίτη περίοδος να κλείσει στο 70-58.

Ο Ναν είχε πάρει μπροστά και προσπαθούσε να βάλει και πάλι τους πρωταθλητές Ευρώπης στο παιχνίδι. Και έτσι έγινε το 78-71. Δεν μπόρεσε, όμως, κάτι παραπάνω το «τριφύλλι». Η Ρεάλ πατούσε καλύτερα στο παρκέ και έτσι πήρε την μεγάλη νίκη απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο.