Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός: Μετά από δύο σερί ήττες, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με μεγάλο διπλό στην Πόλη, επικρατώντας της Φενέρ με 81-76, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι!

Οι Πράσινοι έκαναν τρομερή εμφάνιση για 30 λεπτά και έφτασαν στο +13. Πήγαν να τα γκρεμίσουν όλα στο 4ο δεκάλεπτο, στο οποίο μπήκαν με μπαράζ λαθών και κάκιστων επιθέσεων, με αποτέλεσμα να δεχθούν σερί 14-0 και να μείνουν πίσω με 70-65 στο 37'. Στο πιο κρίσιμο σημείο, όμως, ο Σλούκας έδωσε το σύνθημα με μεγάλα σουτ, είχε άξιους συμπαραστάτες τους Λεσόρ, Μπράουν, Ναν και ο Παναθηναϊκός τα έφερε όλα τούμπα στο τελευταίο τρίλεπτο!

Ο Κώστας Σλούκας
 © Intime p.a.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα θετικά αποτέλεσματα και ανέβηκε στο 3-2, πενρώντας από μία πολύ δύσκολη έδρα και μάλιστα παίζοντας χωρίς τους Γκριγκόνις, Μήτογλου, Παπαπέτρου.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Αταμάν ήταν ο Ναν με 15 πόντους, ενώ ο Λεσόρ είχε 14 πόντους (και 5 ριμπάουντ), ο Σλούκας σημείωσε 13 πόντους, ενώ οι Γιουρτσεβέν και Μπράουν πρόσθεσαν από 12 πόντους έκαστος, με τον πρώτο να κατεβάζει επίσης 6 ριμπάουντ.

Ο Μπιμπέροβιτς ηγήθηκε της Φενέρ με 16 πόντους και λίγο έλειψε να... γυρίσει μόνος του το παιχνίδι, ενώ ο Μπόλντγουιν σκόραρε 14 πόντους και ο Κόλσον 11.

Επόμενο ραντεβού για τον Παναθηναϊκό είναι η αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ στις 30 Οκτωβρίου.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος στο ξεκίνημα, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-1 και χρειάστηκαν 3 λεπτά για να πετύχει το πρώτο του καλάθι εντός πεδιάς με τον Λεσόρ (5-3). Ωστόσο, από τη στιγμή που οι Πράσινοι μπήκαν συγκεντρωμένοι στην άμυνα (σ.σ. ανάγκασαν τη Φενέρ σε 10 λάθη στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι ίδιοι έκαναν μόλις 2) και είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας, δεν άργησαν να βρουν ρυθμό και στην επίθεση. Πήραν προβάδισμα (5-6) με τρίποντο του Ναν, είδαν τον Γκραντ και τον Οσμάν να τους δίνουν σκορ και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά με +5 (11-16) χάρη σε νέο καλάθι του Ναν. Ο Μπράουν μπήκε από νωρίς στην επίθεση εξίσωση σκοράροντας πρώτη φορά για το 13-21. Ο Μέις μείωσε σε 15-21, που ήταν το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο Μπράουν ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς σκόραρε τέσσερις αναπάντητους ενώ ο ίδιος πέτυχε τέσσερις ακόμα αναπάντητους πόντους για το 15-25! Οι Τούρκοι απάντησαν δια χειρός Μπιμπέροβιτς (24-28), που σημείωσε δύο τρίποντα και έδωσε την ασίστ για ένα ακόμα, από τον Μέλι. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε εμφατικά στην αντεπίθεση της Φενέρ, με καλάθι του Μπράουν και τέσσερις σερί πόντους του Γιούρτσεβεν (24-34). Όταν οι Τούρκοι επιχείρησαν να επιστρέψουν (30-36) με γκολ-φάουλ του Γκούντουριτς, ο Παναθηναϊκός σκόραρε δύο σερί τρίποντα, με Γκραντ και Σλούκα, για το 30-42. Οι Τούρκοι απάντησαν με δικό τους 5-0 (35-42), αλλά οι Πράσινοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με +11 (35-46) χάρη σε λέι απ των Λεσόρ και Ναν.

Λεσόρ εναντίον Χέιζ-Ντέιβις
 © Intime p.a.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, εκκινώντας το τρίτο δεκάλεπτο με αύξηση της υπέρ του διαφοράς (39-52), προτού ο Μπόλντγουιν σκοράρει για 3 (42-52). Ο Γιούρτσεβεν άρχισε να δίνει πολύ σημαντικές λύσεις τόσο με το σκοράρισμά του όσο και με τα φάουλ που κέρδιζε στη ρακέτα. Ο Τούρκος σέντερ ήταν ο κύριος εκφραστής των πράσινων επιθέσεων στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν άργησε να γίνει διψήφιος. Το πρόβλημα ήταν πως... σίγησαν οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του Τριφυλλιού, με αποτέλεσμα η Φενέρ με μπροστάρη τον Μπόλντγουιν και σημαντικές βοήθειες από τον Μπιμπέροβιτς να μειώσει σε 54-62, που ήταν το τελικό σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο, ο Κόλσον μείωσε με χουκ σε 56-62. Ο Σλούκας και ο Μπιμπέροβιτς αντάλλαξαν τρίποντα και ο Μπιρτς έβαλε λέι απ για το 61-65 της Φενέρ. Ο καταπληκτικός Μπιμπέροβιτς σκόραρε ξανά για τρεις και έφερε το ματς μετά από πολλή ώρα στον πόντο (64-65), την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε χάσει εντελώς το μυαλό του στην επίθεση, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο. Ο Χολ έβαλε μπροστά τη Φενέρ για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο με τρίποντο από τη γωνία (67-65), ενώ ο Κόλσον έβαλε γκολ φάουλ και έστειλε τη Φενέρ στο +5 (70-65).

Ο Μπράουν έδωσε μεγάλη ανάσα στον Παναθηναϊκό, καθώς μείωσε με σημαντικό τρίποντο από τη γωνία (70-68), όμως ο Μπόλντγουιν πήγε στη γραμμή και διαμόρφωσε το 71-68 με μία βολή. Ο Γκραντ έριξε τη διαφορά με ανάποδο λέι απ (71-70) όμως ο Χολ του απάντησε με τον ίδιο τρόπο (73-70). Ο Σλούκας έδωσε λύση από το ύψος της βολής (73-72), ενώ έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με τρίποντο (73-75). Ο Γκραντ έκλεψε και ο Λεσόρ σκόραρε από κοντά (73-77). Ο Μπιμπέροβιτς έχασε δύο βολές όμως ο Μέλι μείωσε με τρίποντο (76-78). Ο Ναν πήγε στις βολές, έβαλε την πρώτη και έχασε τη δεύτερη, όμως ο Λεσόρ με φόλοου έστειλε την μπάλα στο καλάθι και κλείδωσε οριστικά τη νίκη του Τριφυλλιού με 81-76.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 35-46, 54-62, 76-81

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ