Με… σκυμμένα κεφάλια επέστρεψαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από το Μόναχο, καθώς η ήττα από τη Μπάγερν ήταν σίγουρα εκτός προγράμματος και δεν βοηθάει στο κλίμα, λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό και τα δύο παιχνίδια της διαβολοεβδομάδας με Ρεάλ και Μπαρτσλόνα εντός για τη Euroleague.

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, οι Πειραιώτες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το 3/3, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς. Πρόκειται για μία νέα ομάδα, με πάρα πολλούς ποιοτικούς παίκτες, που ακόμα ψάχνονται και είναι φανερό πως δεν έχουν βρει τον ρόλο τους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για ακόμα ένα ματς έχει σοβαρά παράπονα από την άμυνα που δεν έπαιξαν οι παίκτες του και από το γεγονός ότι στην επίθεση προσπάθησαν να… καθαρίσουν τη Μπάγερν με το ταλέντο τους και όχι με το πλάνο που έπρεπε να ακολουθήσουν. Προφανώς αυτή η αλλαγή θα γίνει μέσα από τη δουλειά, τις προπονήσεις και τις δύσκολες αποφάσεις που θα πάρει ο κόουτς. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιορίσει ίσως σιγά-σιγά το ροτέισον και τον χρόνο κάποιων παικτών, ωστόσο είναι φανερό πως ακόμα δεν υπάρχουν όλα τα δεδομένα στο παρκέ, για να πάρει το τεχνικό τιμ μία τέτοια απόφαση.

Βέβαια, ο Μπαρτζώκας περιμένει στα επόμενα παιχνίδια να είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση ο Μουσταφά Φαλ, που προέρχεται από τραυματισμό και είναι ρίσκο να παίξει πάρα πολύ. Πρόκειται για παίκτη που όχι απλά δίνει λύσεις, αλλά αλλάζει όλη την ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που ταξίδεψε στη Γερμανία, αλλά δεν έπαιξε. Ο κόουτς έκρινε ότι δεν χρειάζεται έξτρα επιβάρυνση, ειδικά αφού ακολουθούν τα πολύ δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιον θα επιλέξει ο Μπαρτζώκας για έβδομο ξένο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όλα δείχνουν πως αυτός θα είναι ο Γουίλιαμς Γκος, καθώς λόγω του νέου τραυματισμού έχει χάσει αρκετές προπονήσεις και είναι ανέτοιμος. Βέβαια, αν ο Μιλουτίνοφ ήταν πιο έτοιμος, ίσως να έμενε εκτός και ο Ράιτ, που φαίνεται να μην έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν!