Ο Λούκα Ντόντσιτς βρίσκεται μεταξύ των 16 ονομάτων της προεπιλογής της εθνικής Σλοβενίας για το Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου).

Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς πάντως, αναμένεται να βρεθεί... οριακά στο τουρνουά του ΣΕΦ εξαιτίας των υποχρεώσεών του στους τελικούς του NBA, με την ομάδα του να αντιμετωπίζει τους Μπόστον Σέλτικς.

Το νωρίτερο που μπορούν να ολοκληρωθούν οι τελικοί είναι στις 14 Ιουνίου και το αργότερο στις 23 του μήνα. Στο δεύτερο σενάριο, ο Ντόντσιτς θα έχει μόλις 8 ημέρες στη διάθεσή του για να πάρει ανάσες και να ενταχθεί στην αποστολή της Σλοβενίας, η οποία δίνει το πρώτο της παιχνίδι στις 2 Ιουλίου με αντίπαλο την Κροατία.

Υπενθυμίζεται πως η Σλοβενία βρίσκεται στο Α' γκρουπ του τουρνουά του ΣΕΦ με αντιπάλους τη Νέα Ζηλανδία και την Κροατία και η πρώτη ομάδα αυτού του ομίλου θα παίξει με τον πρώτο του Β' ομίλου: δηλαδή ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Αναλυτικά η προεπιλογή των Σλοβένων: Γιάκα Μπλάζιτς (Τσεντεβίτα Ολίμπια), Μίχα Τσέρκβενικ (Κρκα), Βλάτκο Τσάντσαρ (Νάγκετς), Ζίγκα Ντίμετς (Ανβίλ), Λούκα Ντόντσιτς (Μάβερικς), Ζόραν Ντράγκιτς (Τσεντεβίτα Ολίμπια), Γκρεγκόρ Χρόβατ (Ντιζόν), Αλεξέι Νίκολιτς (Σαλόν), Τίμπορ Μίρτιτς (Χέλιος Ντομζάλε), Έντο Μούριτς (Τσεντεβίτα Ολίμπια), Μπίνε Πρέπελιτς (Σαρλερουά), Κλέμεν Πρέπελιτς (Γαλατάσαραϊ), Λέον Στέργκαρ (Κρκα), Λούκα Σκούτσα (Τσεντεβίτα Ολίμπια), Γιαν Σπαν (Κρκα), Μάικ Τόμπι (Ερυθρός Αστέρας).