Το Μαυροβούνιο ήταν αποτελεσματικότερο στην άμυνα του και πιο εύστοχο στα τρίποντα, έναντι της Βραζιλίας στα 32 πρώτα λεπτά του αγώνα στον β’ όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά της Ρίγα, αλλά η Εθνική ομάδα από την Λατινική Αμερική, νίκησε το παιχνίδι (81-72) και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρώτη θέση. Η Βραζιλία, εφόσον νικήσει και το αδύναμο Καμερούν, θα κατακτήσει την πρώτη θέση και θα παίξει στον ημιτελικό του τουρνουά με την δεύτερη ομάδα του Α’ ομίλου, το Σάββατο (6/7).

Ο Μπρούνο Καπόκλο ήταν ο στυλοβάτης της βραζιλιάνικης νίκης με τους 25 πόντους που πέτυχε και τα 9 ριμπάουντ και ο σέντερ της Παρτίζαν, σκόραρε και σε 2 τρίποντα, ενώ η ομάδα του Άτσα Πέτροβιτς, είχε τον 41χρονο Μαρσελίνιο Χουέρτας σε σταθερή απόδοση για την οργάνωση του παιχνιδιού και το σκορ (17π.), τον Λέο Μέιντλ να είναι καθοριστικός στην τελευταία περίοδο και τον Λούκας Ντίας να δίνει λύσεις στην επίθεση.

Το Μαυροβούνιο “λύγισε” ψυχολογικά, όταν έχασε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ, (61-59) και ο Νίκολα Βούτσεβιτς των Σικάγο Μπουλς, προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να ανατρέψει την ήττα, ενώ και ο Κέντρικ Πέρι με ατομικές προσπάθειες, ήταν αναποτελεσματικός. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τρίποντο του Χουέρτας στο 78-72.

Δεκάλεπτα:15-23, 36-42, 52-56, 81-72

Η στατιστική του αγώνα εδώ