Προολυμπιακό Τουρνουά: Οι Δομινικανοί έφτασαν κοντά στο να κάνουν την έκπληξη, αλλά τελικά η Κροατία θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στον τελικό της Κυριακής (7/7, 21:00) με έπαθλο το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καλύτερος παίκτης της ομάδας του Γιόσιπ Σέζαρ ήταν ο Ίβιτσα Ζούμπατς με 25 πόντους με 10/10 δίποντα, με τον Ντάριο Σάριτς και τον Τζαλίν Σμιθ να ακολουθούν με 14. Μεγάλα σουτ στο φινάλε από τον νατουραλιζέ των Κροατών. Στους 12 ο Χεζόνια, που είχε μια πολύ καλή τρίτη περίοδο. Στην αντίπερα όχθη ο Ντουάρτε πέτυχε 17 πόντους αλλά έχασε το τελευταίο σουτ, με τον Φελίζ να ακολουθεί με 13. Τόσους είχε και ο Μοντέρο, αλλά με 1/11 σουτ.

Οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε “ρηχά” νερά στην πρώτη περίοδο, με την ομάδα της Καραϊβικής να παίζει με πολλές επαφές και τους Κροάτες να μην έχουν την απαραίτητη ηρεμία να ευστοχήσουν από μακριά. Πάντως, οι ψηλοί των Κροατών (Ζούμπατς, Μπράνκοβιτς) έδωσαν λύσεις, με την ομάδα των Βαλκανίων να προηγείται στο τέλος του δεκαλέπτου με την ελάχιστη διαφορά.

Το ίδιο μοτίβο επαναλήφθηκε και στην δεύτερη περίοδο, με τους Δομινικανούς να δοκιμάζουν πολλά σουτ από την περιφέρεια και τους Κροάτες επιχειρούν να μεταφέρουν την μπάλα στο “ζωγραφιστό”. Ο Χεζόνια ήταν σε πολύ μέτρια μέρα, όπως και ο Τζαλίν Σμιθ, με τον Ντουάρτε να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του Γκαρσία (27-25). Αμέσως μετά ακολούθησε ένα σερί 10-0 των Κροατών, οι οποίοι “έσφιξαν” την άμυνά τους και με πρωταγωνιστή τον Ζούμπατς έκαναν το 27-35. Το ημίχρονο τελείωσε με 37-32 χάρη σε καλάθι και φάουλ του Νούνιεζ.

Ο Μάριο Χεζόνια βρήκε ρυθμό στην τρίτη περίοδο και έδωσε λύσεις στην Κροατία, με τον Ζούμπατς να συνεχίζει να είναι ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Η Δομινικανή Δημοκρατία απάντησε με Μοντέρο και Ντουάρτε μειώνοντας στους 5 (45-50) και αργότερα στους 3 με καλάθι του Βάργκας. Παρά την προσπάθεια του Σάριτς, η ομάδα της Καραϊβικής είχε βρει ρυθμό και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 53-53, που έμεινε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.

Οι Δομινικανοί συνέχισαν από κει που σταμάτησαν και με τρίποντα των Λιζ και Φελίζ πήρε κεφάλι 4 πόντων (59-55). Οι Κροάτες απάντησαν με τον Ζούμπατς, με τους Σάριτς και Σμιθ να βάζουν την ομάδα του Σέζαρ μπροστά (65-65). Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να απαντούν η μία στην άλλη. Ζούμπατς και Σμίθ έδωσαν “αέρα” τριών πόντων στην Κροατία (71-74) με τον Γκαρσία να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Μοντέρο αστόχησε ακόμα ένα σουτ, με τον Σάριτς να παίρνει ένα αμφιλεγόμενο σφύριγμα και να βάζει 2/2 βολές (71-76). Ο Κρούζλιακ πέτυχε το καλάθι για το 71-78, κι ενώ όλα έδειχναν ότι έχουν τελειώσει, ένα τρίποντο του Πένια και τρεις βολές του Μοντέρο έφεραν το ματς στον πόντο (77-78). Ο Χεζόνια πέτυχε 2/2 βολές, με τον Ντουάρτε να αστοχεί στο τελυταίο σουτ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Πόντοι ανά δεκάλεπτα: 15-16, 32-37, 53-53, 77-80

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.