Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Χοσέ Αλβαράδο, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους. Ο Τρέμοντ Ουότερς σημείωσε 18 πόντους, ενώ ο Τζόρνταν Χάουαρντ είχε δώδεκα πόντους.

Από την άλλη πλευρά, ο Ρόκας Γοκουμπάιτις είχε 16 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο Νομάντας Σαμπόνιτς τελείωσε το ματς με δέκα πόντους και εννέα ριμπάουντ. Στους οκτώ πόντους ο Μάριους Γκριγκόνις.

Το ματς ήταν ντέρμπι στην πρώτη περίοδο με το σκορ να είναι 19-19. Στη δεύτερη περίοδο, το Πουέρτο Ρίκο κατάφερε να πάρει προβάδισμα και να πάει στην ανάπαυλα στο +4 (39-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι διοργανωτές «πάτησαν γκάζι» και με επί μέρους σκορ 23-15 έφτασαν τη διαφορά στους δώδεκα πόντους (62-50). Τελικά, κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη 97-68, καθώς οι Λιθουανοί δεν κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να πάρουν αυτοί το εισιτήριο της πρόκρισης.

Οι Πορτορικανοί θα βρεθούν στον Γ’ Όμιλο, μαζί με τις Σερβία, Νότιο Σουδάν και ΗΠΑ. Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης στο παρακάτω βίντεο.

Λιθουανία: Σαμπόνις 10, Γοκουμπάιτις 16, Κουζμίνσκας 6, Μοτιεγούνας 8, Γκριγκόνις 8, Λεκαβίτσιους 5, Μπουτκεβίτσιους 7, Ουλάνοβας 8

Πουέρτο Ρίκο: Πινέιρο 4, Κόντιτ 6, Χάουαρντ 12, Ριντ 5, Αλβαράδο 23, Κλαβέλ 5, Ρομέρο 2, Ορτίζ 4, Ουότερς 18