Facebook Pixel Μ. Λεάνης: Χρυσόστομε Πρίντεζη
| 2014-09-11 18:39:00

Μ. Λεάνης: Χρυσόστομε Πρίντεζη

Μ. Λεάνης: Χρυσόστομε Πρίντεζη

Eχει ξεπεράσει κάθε όριο αυτή η ιστορία με τους εξυπνάκηδες στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με όλους αυτούς που τοποθετούνται επί παντός του επιστητού με κρίση ανώτερου δικαστή. Σερβίρουν σε ένα αόρατο κοινό όποια ανοησία κατέβει στο κεφάλι τους, τη γράφουν με περισσή αυτοπεποίθηση γαρνιρισμένη με ειρωνεία και έτσι πιστεύουν ότι γίνονται ήρωες για ένα λεπτό.

 

ΟΣΟ δηλαδή διαρκεί η ανάγνωση του σχολίου τους διεκδικώντας μετάλλια από τους ομοϊδεάτες τους, που παίρνουν θάρρος και πληθαίνουν. Ως γνωστόν, ενός βλάκα μύριοι έπονται...

 

ΛΟΓΙΚH η συμπεριφορά στον παραλογισμό τους. Ολοι τους εκμεταλλεύονται μέσα από την τεχνολογία μια ελευθερία την οποία δεν κατέκτησαν, αλλά τους παραχωρήθηκε με αποτέλεσμα να μην την εκτιμούν. Την καταστρέφουν σαν τα κακομαθημένα παιδιά που σμπαραλιάζουν τα παιχνίδια που τους δώρισαν.

 

ΥΠAΡΧΟΥΝ βέβαια και οι «καλοί» συνάδελφοι που επιμένουν τις εμμονές τους να τις εμφανίζουν σαν σωστή κρίση, αντικειμενική, διατυπωμένη με θεσμικό τρόπο. Θεωρούν ότι το ευαγγέλιο κάθε αθλητικού γεγονότος θα έπρεπε να φέρει τη σφραγίδα τους ως πιστοποιητικό γνησιότητας.

 

ΠΕΡΙΜEΝΟΥΝ στη γωνία να γίνει η στραβή και μετά σημαδεύουν τα υποψήφια θύματά τους. Ο θεσμικός τους ρόλος δεν τους επιτρέπει να δείξουν την ικανοποίησή τους για το συμβάν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γράφουν και κατακεραυνώνουν θυμίζει την λαϊκή παροιμία που λέει: θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δε την αφήνει.

 

ΑΠAΝΤΗΣΗ σε όλους όσοι αναφέρθηκα έδωσε με τρόπο στα όρια του αγοραίου ο Πρίντεζης. Αντίθετα με τους πολλούς ηθικολόγους, εγώ θα κρατήσω την πέτρα και δεν θα του την πετάξω.

 

ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ απόλυτα! Δεν λέω ότι έκανε καλά -αυτό ας το κρίνουν οι αδέκαστοι. Λέω ότι τον δικαιολογώ. Διόλου απίθανο στη θέση του να έκανα το ίδιο και δεν ντρέπομαι καθόλου. Ο λόγος πάντα συμβαδίζει με την αγανάκτηση.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ τον Πρίντεζη αυτό που έγραψε; Οσο χαρακτηρίζει αθυρόστομο τον κάθε άνθρωπο που πάνω στην αγανάκτησή του ξεστόμισε δημόσια βαριές εκφράσεις.

 

ΟΣΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ βίαιο κάποιον που πάνω στον θυμό του ή απέναντι στο άδικο σήκωσε κάποτε το χέρι του.

 

ΦΥΣΙΚΑ και δεν τον χαρακτηρίζει, διότι δεν είναι μία κατ' εξακολούθηση πράξη, αλλά μια αντίδραση. Οσο για τα παραδείγματα προς μίμηση άλλων παικτών στο ίδιο ή σε άλλο άθλημα που παρουσιάζουν οι διάφοροι πρόθυμοι, έχω να τους επιδείξω ολόκληρο κατάλογο αθλητών πρώτης γραμμής που αντέδρασαν οργισμένα σε ανάλογες περιπτώσεις. Το έκαναν, είχαν την παλικαριά να το χρεωθούν και η συμπεριφορά τους δεν τους καταδίκασε σε περιφρόνηση. Πολύ απλά διότι η ιστορία αντικειμενικά δεν γράφεται από ένα γεγονός, αλλά από τη συνολική τους προσφορά την οποία δύσκολα αμφισβητείς.

 

ΟΣΟ για τους δημοσιογράφους που δεν ασχολούνται και τόσο με το άθλημα, αλλά βρήκαν ευκαιρία να ξεσπαθώσουν, σταυρώνοντας ομοσπονδία και παίκτες, το θράσος τους μου θυμίζει την περίφημη φράση του Στρατή Τσίρκα στις «Ακυβέρνητες Πολιτείες».

 

ΕΓΡΑΦΕ: «Τι περιμένεις από τον θρασύ τον άνθρωπο. Πρόγκα και στρεψοδικία θα είναι ο λόγος του».

 

ΠΡΟΓΚΑ, μεγάλη πρόγκα. Τώρα που η Εθνική στο ποδόσφαιρο δεν μπήκε με το δεξί ρίχνουμε σε μια άλλη αποτυχία τα βέλη, ώστε να στρέψουμε την προσοχή μακριά από εκεί που οφείλουμε να τοποθετηθούμε. Μια χαρά, μη χάσουμε και τα δωρεάν εισιτήρια του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

ΓΡΑΦΟΥΜΕ ότι η Εθνική έκανε το 5 στα 5 με εύκολες ομάδες όπως η Αργεντινή, 3η στη γενική κατάταξη. Κατηγορούμε τον Βασιλακόπουλο, ενώ δεν θα είχαμε όρεξη να γράψουμε κάτι γι' αυτόν σε περίπτωση που η Εθνική συνέχιζε. Λες και έπαιζε ο Βασιλακόπουλος.

 

Η ΓΝΩΜΗ όμως προϋποθέτει και γνώση. Και η γνώση για τυχόν λάθη της ομοσπονδίας είναι ελλιπής. Οπότε πυροβολούμε στο ψαχνό!

 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ δείξει όμως την ίδια αυστηρότητα για την ΕΠΟ που τόσα της καταμαρτυρούν. Ποτέ! Θέλω να ξέρω τι θα έγραφαν αν στη θέση της Εθνικής ποδοσφαίρου ήταν αυτή του μπάσκετ και πήγαινε δυο φορές στα μπαράζ σε όμιλο πρόκρισης!

 

Η ΝΥΧΤΑ του Αγίου Βαρθολομαίου θα γινόταν, αλλά τότε δεν τόλμησαν οι τολμηροί να γράψουν κάτι.

 

ΧΩΡΙΣ το ενδιαφέρον τους η Εθνική βρίσκεται 5η στη γενική κατάταξη, οπότε ας αφήσουν τους «μασόνους» που ασχολούνται με το άθλημα να επιδεικνύουν ψυχραιμία και σοβαρότητα στις κρίσεις. Αν θελήσει η Εθνική να κατρακυλήσει σε χαμηλότερες θέσεις, τότε θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους και περισσότερο τις γνώσεις τους.

Πηγή: sportday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags