Προ των πυλών είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού και θα υπάρξουν ορισμένες τρανταχτές απουσίες.

Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Εμπαπέ ήθελαν να παίξουν στο ποδοσφαιρικό τουρνουά, με Αργεντινή και Γαλλία αντίστοιχα, αλλά ο πρώτος είναι τραυματίας στον αστράγαλο ύστερα από την παρουσία του στο Copa America, ενώ για τον δεύτερο… άναψε κόκκινο στη συμμετοχή του με τους «τρικολόρ» η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μεγάλος απών και ο Λούκα Ντόνσιτς, αφού η Σλοβενία δεν κατάφερε να προκριθεί ύστερα από τον αποκλεισμό της από την Εθνική Ελλάδας στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ.

Από εκεί και πέρα, δεν θα είναι παρούσα στους αγώνες η κορυφαία άλτρια του τριπλούν στον κόσμο, η Γιουλιμάρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα, λόγω ρήξης αχιλλείου τένοντα, αν και θα είναι η σημαιοφόρος της πατρίδας της στην τελετή έναρξης.

Τον ίδιο τραυματισμό κουβαλά και η Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Τόμπσον Έρα, έχοντας πάρει το χρυσό μετάλλιο τόσο στα 100 μέτρα όσο και στα 200μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Φυσικά, απόντες θα είναι και οι κορυφαίοι αθλητές-αθλήτριες της Ρωσίας ελέω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως η ολυμπιονίκης στο ύψος το 2021, Μαρίγια Λασιτσκένε, και ο δις ολυμπιονίκης της κολύμβησης (100μ. και 200μ. ύπτιο) Εβγκένι Ρίλοφ.

Ο τελευταίος, μάλιστα, στηρίζει απόλυτα την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία ως αξιωματικός της αστυνομίας σε ένα προάστιο της Μόσχας, τη Λόμπνια.