Δίπλα από τον 26χρονο υπεραθλητή από τα Γρεβενά, και πρωταθλητή ταπεινότητας, παρόλο τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα (δύο Indoor), το ένα Diamond League και τους έξι ευρωπαϊκούς τίτλους (από τους οποίους, τους τρεις Indoor), η ιταλική εφημερίδα συμπεριέλαβε και τους ΛεΜπρον Τζέιμς, Αρμάντ «Μόντο» Ντουπλάντις, αλλά και τον «κανίβαλο» του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς που πέρα από το χάλκινο, το ’08 στο Πεκίνο ακόμη κυνηγάει το πρώτο του χρυσό, ολυμπιακό μετάλλιο.

Στα 39 του, ο ΛεΜπρον, σύμβολο του Nba και σημαιοφόρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα προσπαθήσει να οδηγήσει το Team Usa στην κατάκτηση του 17ου χρυσού, 3ου για τον ίδιο μετά το Πεκίνο και το Λονδίνο (‘12), 4ου μεταλλίου υπολογίζοντας και το χάλκινο στην Αθήνα, ενώ απείχε από τα μεγάλα ραντεβού σε Ρίο Ντε Ζανέιρο και Τόκιο.

Μεγάλη η προσμονή όμως, και για την επιστροφή της 27χρονης Αμερικανίδας γυμνάστριας και «βασίλισσας της βαρύτητας», Σιμόν Μπάιλς που μετά τα 4 χρυσά στο Ρίο και τα 23 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα είπε ξαφνικά «φτάνει!», αηδιασμένη και σοκαρισμένη από τη σεξουαλική κακοποίηση ετών που υπέστησαν η ίδια, αλλά και οι συναθλήτριές της, επί χρόνια από αρκετούς, ομοσπονδιακούς προπονητές.

Υπάρχουν κι άλλοι: η κολυμβήτρια Κέιτι Λεντέτσκι, έτοιμη να υπερασπιστεί τα δικά της παγκόσμια ρεκόρ στα 800μ. και τα 1.500μ.. Ο Ολλανδός ποδηλάτης Μάθιου Φαν ντερ Πόελ, που στερήθηκε στο Τόκιο το χρυσό λόγω ατυχήματος. Ο Αμερικανός γκολφέρ, Σκότι Σέφλερ. Πάνω απ’ όλους ο «βασιλιάς» του ύψους, 24χρονος Σουηδός- Αμερικανός επικοντιστής, Αρμάντ «Μόντο» Ντουπλάντις που τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει ήδη καταρρίψει οκτώ παγκόσμια ρεκόρ ανεβάζοντας τον πήχη από τα 6μ.17, στα 6μ.24.

Ο «Μόντο», χρυσό μετάλλιο και στο Τόκιο είναι ο μόνος από την 11άδα των Φαινομένων που υποσχέθηκε να συνδυάσει τον θρίαμβό του με πολύ θέαμα. «Μπορώ να φτάσω με άνεση έως τα 6μ.30 και ας γνωρίζω μόνο τρεις λέξεις γαλλικών: record du monde».